Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κι-Λάϊ-Λάϊ-Ντον-Ι: "Η Καταιγίδα του Μετρίου VΙΙ"

'Τι θα γίνει ρε κωλοβάρα, σωτήρα του κώλου,ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ??!!..
Μου τα'χεις κάνει ΤΣΟΥΡΕΚΙΑΑΑΑ!!! Τη μία δεν βρίσκεις εισητήρια, ενώ είσαι καρασίγουρος ότι αύριο πετάμε για την Πόλη, μετά μου λες κάτσε να δούμε λίγο τη θεία σου που 'ναι άρρωστη γυναίκα μόνη, μετά "μην εκνευρίζεσαι, να σε πάω λίγο στην εξοχή να χαλαρώσεις και φεύγουμε", μετά "περίμενε λίγο ακόμα να βρούμε φτηνή πτήση"..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!'

'Μαα..'

'ΜΑΜΟΥΝΙΑ!!!!Γλύτωσα από τον άλλο κι έμπλεξα με σένα!!!!!'

'Κάνω ότι περνάει απ'το χέρι μου και δεν σου είπα πως..'

'Όλο λες και τίποτα δεν κάνεις!!!Ρόμπα γίναμε και στο blog!!
Σήκωσες λίγο την κεφάλα σου να ρίξεις μιά ματιά τι γράφουνε από κάτω κι αυτές οι χαμούρες στα σχόλια??!!Σε πήρανε στο ψιλό,ρε μαλάκα!!
Κι ο άλλος ο έγκυρος δεν αξιώνεται να αναρτήσει μιά γραμμή ούτε καν να απαντήσει στους κοπρίτες τους φίλους του να κόψουν τα χαζοβιόλικα τα σχολιάκια τους, εσύ στο κόσμο σου..
Σε εμπιστεύτηκα και με έχεις γράψει στα αρχίδια σου!!'

'..ΓΙΑ ΣΙΓΑ!!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ!!
ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ!!!
ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΝΩ!!!ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ο ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗΣ!!
..και πήρα και τα εισητήρια..'

'ΠΟΥΝΤΑ?? 'Αν δεν τα δω, δεν σε πιστεύω..'

'Έλα ρε Μάριο, σε έχω απογοητεύσει ποτέ??..'

'ΡΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΕ,ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ??!!!!!..Αλλά τι ρωτάω..'

'Σοβαρολογώ..ορίστε, να τα..'

'Δεν το πιστεύω!!..ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!'

'..Αληθώς..'

'Αντε,μάζεφτα να φύγουμε!!Δεν μπορώ να περιμένω άλλο!!..'

'Καλά,ρε Μάριο,κουλ,μην κάνεις έτσι..τώρα-τώρα..για να δούμε..τι να φορέσω??..'

'Κοίτα τον..ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΟΝΤΕΛΟ,ΤΕΛΕΙΩΝΕ!!..
Δεν μας φτάνουν οι μαλάκες που θα αρχίσουν στα σχόλια πάλι τα ίδια:
"και πως γίνεται να φύγουν έτσι γρήγορα?? και πως εκείνο?? και πως το άλλο??",έχω κι εσένα που κάνεις σαν τη χαζογκόμενα μπροστά στο καθρέπτη!!!!'

'Καλά, άμα δώσω κανα σάλτο απ'την οθόνη και τους γαμήσω τίποτα..κι εσύ τώρα γιατί με εκθέτεις στους καραγκιόζηδες, τόσος κόσμος διαβάζει, τι θα γίνει δηλαδή??Θα τους δείξουμε και τα άπλυτα μας σε λίγο?!!..
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΙΟΥΤΟ ΚΟΤΖΑΜΑΝ ΚΟΜΑΝΤΟ, ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ!!'

Καλά,είσαστε με τα καλά σας??!!Πάρτε τις βαλίτσες σας και ντού για το αεροδρόμιο!!..Έχω κι άλλα πράματα να κάνω, να πάω κάποια στιγμή και για ύπνο!!..
Εσάς θα περιμένω??Δεν μπορώ να κάθομαι να γράφω εδώ 50 ώρες μέχρι να αποφασίσετε να συντονιστείτε!!

'Μπα,τι λε ρε!! Η έγκυρη πηγή,ρε!!Μας θυμήθηκε!!!
Ρε συ Μάριο, δεν φτάνουν αυτά που περνάμε, που μας τρέχει στην Πόλη επειδή έτσι του κάβλωσε,μας κάνει και παρατηρήσεις από πάνω!!'

'Δεν μας..κι αυτός τώρα, καλά λες..επειδή το γράφει αυτός, νομίζει ότι θα μας κάνει και το νταή τώρα..'

Καλά ρε,έχετε τρελαθεί τελείως!!
Εδώ ο Κι-Λάϊ μπορεί να είναι στα ίχνη σας!!Τρεχάτε!!



(Λόγω ανωτέρας νύστας, η συνέχεια στο επόμενο....)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Επιχείρηση Οδύσσεια Αυγή

Η ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν τα γεγονότα στη Λιβύη, δεν άφησε περιθώρια για λεπτομερή σχεδιασμό. Η απόφαση του Συμβουλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ για παρέμβαση πάρθηκε στο "και πέντε". Η επιχείρηση Οδύσσεια Αυγή ήταν ζωτικής σημασίας για το μέλλον της αντίστασης.

Η κυβέρνηση Καντάφι, δια στόματος του υπουργού εξωτερικών Μούσσα Κούσσα, διεξάγγειλε πάυση πύρος. Νωρίς το ίδιο βράδυ κίνησε στρατεύματα γύρω από τη Βεγγάζη, στην οποία αργότερα επιτέθηκε. Η εξαγγελία παύσης πυρός ουσιαστικά ήταν μια κίνηση ανάκτησης χρόνου και χαμένου εδάφους.

Παραθέτω απόσπασμα από μήνυμα που έλαβα την επόμενη μέρα (20/3/2011) από τη Βεγγάζη μέσω δορυφόρου:

"[...] Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. Από τις 4 π.μ. τανκς και πυραυλοφόρα άρχισαν να κινούνται από τις Γκεμίνες προς τη Βεγγάζη, πυροβολώντας συνεχώς και τρομοκρατώντας τον κόσμο. Ακούγαμε τα ερπυστριοφόρα όταν έφτασαν στη γέφυρα του δρόμου της Πέπσι, εκεί που τους περίμενε ο επαναστατικός στρατός.

Μέχρι τις 7 π.μ. στους δρόμους έλαβαν χώρα μάχες που γινόντουσαν σώμα με σώμα. Στις 11 π.μ. οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις είχαν ανακτήσει το πάνω χέρι και οι μισθοφόροι του Καντάφι σκορπίστηκαν προς κάθε κατεύθυνση. Μέχρι τις 3 μ.μ. που το σχέδιο των συμμαχικών δυνάμεων του ΟΗΕ τέθηκε σε εφαρμογή, οι περισσότεροι είχαν συλληφθεί, κρυφτεί ή εγκαταλείψει την πόλη.

Οι αεροπορικές επιδρομές των Γαλλικών αεροσκαφών, βρήκαν τα στρατεύματα του Καντάφι εκτός της πόλης και ήταν εύκολος στόχος. Σκοπός του επαναστατικού στρατού είναι να ανακτήσει τις περιοχές ως το Ρας Λανούφ και να κατευθυνθεί προς το Σιρτ.

Το ανατολικό τμήμα της χώρας είναι σίγουρα ελεύθερο. Θα πάρει το λιγότερο όμως ένα διάστημα έξι μηνών ώστε να αποκατασταθεί κάποιου είδους ασφάλεια και τουλάχιστον διάστημα ενός χρόνου ώστε να επανέλθει η χώρα σε λειτουργική κατάσταση. Η Λιβύη δε θα είναι ποτέ ίδια ξάνα, έχει αλλάξει για πάντα. Το ίδιο και εμείς. [...]"

Όσοι στρατιώτες του Καντάφι πιάστηκαν αιχμάλωτοι ήταν μισθοφόροι από Τσαντ και το Μάλι. Οι αντιστασιακοί έχουν βαλθεί να τον ξεκάνουν και δεν κάνουν πίσω. Πόλεις όπως η Μιζουράτα δέχονται καθημερινά σφοδρές επιθέσεις, το Ζεντάν και η Ζαουία έχουν ισοπεδωθεί, ο Καντάφι επιδίδεται σε πόλεμο επικοινωνιακής προπαγάνδας αλλά οι άνθρωποι αυτοί είναι αποφασισμένοι. Οι αντικαθεστωτικοί υπερτερούν σε πλήθος και δυναμισμό αλλά ο οπλισμός τους όμως δεν συγκρίνεται με αυτόν του Κανταφικού στρατού.

Τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα διαμορφωθούν οι στρατιωτικές ισορροπίες κι από το πως οι εμπλεκόμενες χώρες θα ερμηνεύσουν την απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Αν επιτεθούν σε Κανταφικές δυνάμεις προς αποφύγη νέων θυμάτων, η αντίσταση θα αποκτήσει στρατιωτικό προβάδισμα. Αν περιοριστούν στην καταστροφή αεροπορικών και ναυτικών βάσεων για εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, η κατάσταση δύναται να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

BBC Panorama: Ο Ξεσηκωμός στη Λιβύη

Ρεπορτάζ του ΒΒC για τα γεγονότα στη Λιβύη. Αν και αρκετά εξευγενισμένο, αποτυπώνει εν συντομία τι έχει συμβεί, παραθέτοντας εικόνες και βίντεο, σχόλια κι απόψεις, καθώς και συνέντευξη με τον Σάαντ Καντάφι.






Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η Αντίσταση Και Η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων

Η πολιτική αρχίζει από τους πολίτες. Ο Λιβυικός λαός είναι η βάση και αυτός που κύρρηξε παράνομη την κυβέρνηση του Καντάφι. Στη συνέχεια υπήρξαν χώρες οι οποίες διαπραγματεύτηκαν τα συμφέροντα τους στη χώρα με τον γιό του Καντάφι, Σέιφ. Όταν η κατάσταση ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο και δεν υπήρχε πια βιώσιμος δρόμος επιστροφής, τον κύρρηξαν κι αυτοί ακατάλληλο να συνέχισει τη διακυβέρνηση του κράτους.

Στην αρχή είδαμε πράξεις απίστευτου ηρωισμού, με άοπλους επαναστάτες να επιτίθενται και να παίρνουν με ξύλα και πέτρες τα όπλα από τους μισθοφόρους. Η αντίσταση έχει πολεμήσει για τον οπλισμό της, αλλά μεγάλο μέρος του έχει καταστραφεί. Τώρα ο Καντάφι πραγματοποιεί οργανωμένες επιθέσεις παίζοντας τα όλα για όλα και κερδίζοντας σταδιακά έδαφος. Η δυτική χώρα, με εξαίρεση τη Μιζουράτα, έχει υποταχθεί. Η Ζαουία έχει ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς. Μετά το Ρας Λανούφ και τη Μπρέγκα, επιτίθεται μέρες τώρα στην Ατζιντάμπια.

Στις 15 του μήνα, οι αντιστασιακοί σήκωσαν αεροπλάνα που είχαν αποσχιστεί από το καθεστώς κι ενωθεί με το κίνημα. Τα αεροπλάνα είχαν συγκεκριμένους στόχους, δύο φρεγάτες και την αεροπορική βάση του Σιρτ και στη συνέχεια είχαν αυστηρές οδηγίες να επιστρέψουν. Ένα από τα αεροπλάνα όμως αφού εξετέλεσε την αποστολή του, κατευθύνθηκε στην Τρίπολη, άδειασε τα υπόλοιπα πυρομαχικά πάνω στην Αζαζία (το φρούριο του Καντάφι όπου και διαμένει). Στη συνέχεια ο πιλότος, ως καμικάζι το έριξε πάνω στο κτίριο, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων κι έναν από τους γιούς του Καντάφι. Οι αντιστασιακοί κρατούν, αλλά οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπερβάλλει εαυτόν και χωρίς εξωτερική παρέμβαση δύσκολα θα μπορέσουν να νικήσουν το καθεστώς.

Ο Καντάφι και ο Σέιφ ενώ αρχικά έκαναν τη μια επικοινωνιακή γκάφα μετά την άλλη, δουλεύουν πλέον τις ανακοινώσεις τους κι επιδίδονται σε ψυχολογική προπαγάνδα. Ο Σέιφ ουσιαστικά λέει ότι η διεθνής κοινότητα θα πάρει το μέρος του στρατιωτικά ισχυρού και ότι θα είναι στη Βεγγάζη σε 48 ώρες και δε θα δείξουν κανέναν έλεος. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι τη στιγμή που αναγκάζεσαι να βομβαρδίσεις πόλεις ολόκληρες και να επιτεθείς με τανκς, γυρισμός σε προϋπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει.

Βλέποντας τη διάθεση του Καντάφι, η σημερίνη συνεδριάση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, υπερψήφισε το σχέδιο της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Αγγλίας με 10 ψήφους υπέρ, 5 λευκά και κανέναν κατά. Λευκό ψήφισαν η Γερμανία, η Ρωσία (που πουλάει όπλα στο καθεστώς χρόνια τώρα ενώ και η αύξηση τιμών του πετρελαίου μάλλον την συμφέρει), η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία. Το σχέδιο προβλέπει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων με εξαίρεση για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Προβλέπει προστασία των πολιτών και άμαχου πληθυσμού - αυτό σημαίνει βομβαρδισμός στρατιωτικών βάσεων και στόχων χώρις δυνάμεις εδάφους, καθώς και τον αποκλεισμό εισροής μισθοφορικών δυνάμεων.

Ο Καντάφι προειδοποιεί τη δύση ότι σε περίπτωση που αναμειχθεί, θα μετατρέψει τη Μεσόγειο σε Σομαλία. Δεν του έχει απομείνει όμως κανένας σύμμαχος.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Δικτατορία Αντεπιτίθεται

Μετά από αρκετές μέρες, μια βδομάδα σχεδόν, κατάφερα να επικοινωνήσω με ανθρώπους που παρέμειναν οικειοθελώς στη Λιβύη. Το ίντερνετ επανήλθε προσωρινά, καθώς οι υπάλληλοι προσπάθησαν να σπάσουν τους περιορισμούς, αλλά αυτή τη στιγμή το ίντερνετ είναι κομμένο και το τηλεφωνικό δίκτυο επιτρέπει κλήσεις μόνο στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτά που συμβαίνουν, πλέον καλύπτονται σε μεγάλο από τα ΜΜΕ που βρίσκονται εκεί. Οι μισθοφόροι του προσπαθουν να επανακαταλάβουν την ανατολική χώρα εξαπολύοντας ισχυρή αντεπίθεση, αντιμετωπίζοντας αντίσταση στη Μπρέγκα και την Ατζιντάμπια, οι οποίες δέχονται ενισχύσεις και από τη Βεγγάζη. Ύπο καθεστωτικό έλεγχο παραμένει η περιοχή του Σιρτ ως και το Ρας Λανουφ.

Στη Βεγγάζη το ηθικό παραμένει ακμαίο, παρά τον ελλοχεύοντα κίνδυνο της καθεστωτικής αντεπίθεσης. Ο κόσμος οργάνωνεται μέρα με τη μέρα και δείχνει ενεργά να πιστεύει στον αγώνα. Πολλοί κατατάσσονται στο στράτευμα που δημιουργείται για την προστασία των απελευθερωμένων πόλεων. Η διοίκηση της Βεγγάζης σήμερα θα διορίσει αρχηγό στρατού. Έχει εγκαταλείφθει η σκέψη διαχωρισμού του κράτους και μέλημα τους είναι να σχηματιστεί μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση, μέσα στη βδομάδα, η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση. Στόχος είναι η δημιουργία στρατεύματος που θα πάει να καταλάβει την Τρίπολη. Βέβαια στη μέση βρίσκεται ακόμα η περιοχή του Σιρτ κι εκεί δεν είναι οπλισμένοι με προσκοπικούς σουγιάδες...

Όλοι περιμένουν εξελίξεις από το μέτωπο της Τριπόλεως. Οι γύρω από την Τρίπολη πόλεις έχουν όλες πέσει δέχονται τώρα επιθέσεις από τον κυβερνητικό στρατό, αλλά και η ίδια η Τρίπολη βρίσκεται ύπο στρατιωτικό νόμο και είναι γεμάτη δυνάμεις ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πια διαδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται αντάρτικό πόλης.


Ο Καντάφι συνέχιζει το παραλήρημα του σε συνεντεύξεις και λόγους, απειλεί θεούς και δαίμονες προκείμενου οι επαναστάτες να δεχθούν τους όρους συμβιβασμού που προτείνει και προειδοποιεί για νέο Βιετνάμ σε περίπτωση επέμβασης ξένων δυνάμεων. Ο Τσάβες, που δήλωσε την στηριξή του στο καθεστώς, προτείνε διοικητική επιτροπή από χώρες της Αραβίας, Αφρικής και Ν. Αμερικής. Οι επαναστάτες τον μόνο συμβιβασμό που δέχονται είναι να δεχθούν να εγκαταλείψει τη χώρα ο Καντάφι και οι οικογένεια του.


Οι Αμερικάνοι, ενώ αρχικά στήριξαν το καθεστώς - καθυστέρησαν πάρα πολύ να τοποθετηθούν επί του ζητήματος - πλέον τάχθηκαν με την πλευρά των επαναστατών. Ο Καντάφι όπως έπαιξε, έχασε και προφανώς η Αμερική δεν έχει σκοπό να αποποιηθεί τα όποια συμφέροντα της. Η πρεσβεία τους εγκατέλειψε την Τρίπολη κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γερμανία, ενώ συγκεντρώνουν τις ναυτικές και στρατιωτικές τους δυνάμεις στις γύρω περιοχές. Η οικογένεια Καντάφι έχει χάσει πλέον την εύνοια τους. Ο Σέιφ Καντάφι, τους χαρακτήρισε ποντίκια που δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο τώρα που η Λιβύη είναι αδύναμη. Η υπόλοιπη Δύση διστάζει να τοποθετηθεί. Όλοι περιμένουν τις ΗΠΑ μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να νομιμοποιήσει πιθανή επέμβαση.


Οι Λίβυοι δεν θέλουν την παρέμβαση τρίτων στον αγώνα τους. Το μήνυμα όμως έχει δωθεί και είναι σαφές. Αν μη τι άλλο, ας κάνουν κάποια συμφωνία με μελλοντική προοπτική προκειμένου να προμηθευτούν οπλισμό αντί των σοβιετικών τανκς του '80 που διαθέτουν.


Υ.Γ. Ακούω παντού διάφορους να μιλούν για υποκινούμενα γεγονότα.. Είναι τουλάχιστον αστείο. Ας μας πουν πώς γίνεται να υποκινησείς ένα λαό, τόσο μαζικά ώστε να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο με τέτοιο τρόπο.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Χιστορία

Θυμαμε από τη μιθολογια Ι που καναμε στο διμοτικο πως ο Διας ηταν και πολύ τζαναμπετης.Εκανε συνεχια πουστιες και κερατονε τη γυνεκα του με διαφορες παντρεμενες ή ανυπερασπιστα ανηλικα κοριτσακια που τα εκλεβε και προκριμενου να τα πηδηξει μια μεταμορφωνοτανε σε χριση βροχη,την άλλη σε ταβρο,σε αστραπη,σε πετρα,σε δονητη,σε μπουκαλι -ότι χορουσε ο νους του.

Πολύ πιο γνωστή εινε η υπόθεση της αρπαγησ της Εβρώπης. Αφτή εκει που έπαιζε με τις φίλες της στα λιβάδια και μάζευε λουλούδια, ο Διας την ειδε και αμέσος τον κτύπησε ο έρωτας. Για να πλησιάσει την κοπέλα ντυθηκε ήμερος ταβρος. Αυτή άρχισε να χαϊδεύει το δυνατό ζώο και ανέβηκε στη ράχη του. Αμέσως, ο Δίας-ταβρος άρχισε να τρέχει σα παλαβος και ξαναμενος να προλαβη να γαμηση . η Εβρώπη έκλαιγε γιατι δεν ηθελε (αν κε εγω κσερω ότι ηθελε,απλα σα γιναικα ηθελε και αφτη λιγο συνεσθημα πριν την εισχορηση). Ο γεροξεκουτης διεσχισε τη θαλασσα και έφτασε στην Κρήτη. Εκεί μέσα σε μια σπηλιά που γεννήθηκε έσμιξε με τη νεαρα βασιλοπούλα και μετα κανανε και κατι κρητικοπουλα τον Μίνωα και τον Ραδάμανθη.

Επισης στη Κρήτη όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ,καφχιοτανε ότι ζεβγάρωσε με μια Κριτικιά, την Κρήτη, που έδωσε το όνομά της στο νησί και απέκτησε ένα γιο, τον Κόρα, το γενάρχη ενός λαού .

Ομος η Κριτικοι εχουνε βεντετες ,και δεν τις κσεχνανε ευκολα.
Μετα από όλα αφτα που εχει κανη ο Διας κατά καιρους λοιπον ,δε μου φαινετε περιεργο που χθες του την ειχανε στημενη,οι κριτικοι στου Ρεντη.