Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΕΚΘΕΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΟΝΙΚΟ ΑΦΤΟΜΑΤΙΣΜΟ

Xτες βραδη έιχαμε βγει με τους σιμαθητες μου απο το δημοτικο για τσιπουρα.

σε καπια στιγμη που συνεπεσαι με τη νορα που επρεπε να πλιροσουμε γηρναει ο κολητος μου ο Γιοργακις και μου ζητησαι ....δανικα!

ΠΑΡΤΑ ρε
 ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΟΡΓΑΚΗ ΤΑ ΔΑΝΙΚΑ.




ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ του Λέο. Που ζης ρε "μπουσκαλια" στη Δανεία?



αι σιχτιρ.
Αφτη εινε η γνομι μου για το κυνονικο αφτοματιζμο.
Την ιδια εχο και για το κοινονικο αυτιζμο.

υ.γ σιμερα στο προαβλιο ο γιοργακης δεν ειχε την ιδια γνομη και μου μαβρισε το ματι.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οι γκρινιάρηδες

http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/789758853.jpg?1373624937 


σπάνε αρχίδια,
χαλάνε σχέδια,
και έχουν καθαρή εικόνα για το αύριο που τους βολεύει.

Παλιάνθρωποι


(λεφτ) ελεύθερο κι ανοιχτό λογισμικό
(σεντερ) μέγιστος ντριμπλαδόρος των αμερ. μυστικ. υπηρ. (μη μας καταλάβουν κιόλα)
(ραϊτ) ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας


ENTIT (μετά από λιανική απαίτηση)..

Αριστερά, ο Richard Stallman είναι ο "εργατοπατέρας" του Free Software Foundation (FSF) και μαχητής υπέρ των ελευθεριών του χρήστη ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τι συνέβη: Στη δεκαετία του '70 γεννήθηκαν πολλές εταιρίες (τύπου microsoft και apple) που κρατούσαν κρυφούς τους κώδικες των προγραμμάτων τους και πουλούσαν (προσέξτε: όχι προγράμματα ως αντικείμενα, αλλά) δικαιώματα χρήσης αυτών.
Αυτό δεν το δέχτηκε ο Stallman (μεταξύ άλλων) και αποφάσισε να προγραμματίσει 1 λειτουργικό σύστημα που να μοιάζει με τα unix λειτουργικά που κυκλοφορούσαν επί πληρωμή. Το ονόμασε GNU (από το αναδρομικό λογοπαίγνιο "Gnu's Not Unix") και έστησε τα απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών (GCC) ώστε και άλλοι να συνδράμουν στο έργο του. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του είναι και το σημερινό GNU/Linux για το οποίο ίσως έχετε ακούσει.
Επίσης, αν κάποιοι από εσάς χρησιμοποιείτε ελεύθερο λογισμικό, να έχετε συναντήσει άδειες χρήσεις GPL. Η συγγραφή της GPL είναι αποτέλεσμα της δική του δουλειάς.
Παράλληλα, με την δράση του κατά του "κλειστού" λογισμικού, ήταν ανέκαθεν αντίθετος σε δραστηριότητες καταγραφής προσωπικών δεδομένων παντός είδους, με αποτέλεσμα να μιλάει και να γίνεται γραφικός για συνεργασίες εταιριών-κολοσσών της πληροφορικής με τη υπηρεσίες ελέγχου των πολιτών πολύ πριν ο Snowden βγει να πει αυτά που ζούσε στην υπηρεσίαπληροφοριών για την οποία δούλευε.
(Αμα είστε καμένοι δείτε τα documentaries revolution OS και The Code.)
(ΕΝΤΙΤ2: αν έχετε χρόνο ακούστε τον να μιλάει για τις ιδέες του http://www.youtube.com/watch?v=yHBlxVj6-us )

Δεξιά, ο Julian Assange είναι υπέρμαχος της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Το wikileaks είναι μια "δημοσιογραφική πλατφόρμα" (ή απλά 1 πρακτορείο ειδήσεων) για την προώθηση νέων που "κάποιοι προτιμούν να αποσιωπούνται". Έγινε πασίγνωστο το 2010 με τις δημοσιεύσεις απόρρητων διπλωματικών εγγράφων των Η.Π.Α. 

Στη μέση, ο πατριώτης αμερικάνος Edward Snowden παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα αυτές τις μέρες, ελπίζοντας (νομίζοντας θα έλεγα εγώ) ότι θα του δώσει άσυλο η Ρωσία γιατί πριν 2 μήνες έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες προγραμμάτων επιτήρησης μέσω ίντερνετ.

Η παρουσία και των 2 δείχνει ότι οι κινήσεις τους δεν (θα) είναι  σποραδικές και ασύνδετες. Εφόσον γνωρίζονται, οι δράσεις τους μπορούν να είναι τουλάχιστον παράλληλες αν όχι συμπληρωματικές.
Και η φωτογραφία του Snowden στα χέρια τους δηλώνει με ποιον συμμαχούν στο πρόσφατο κυνηγητό αυτού.

Μαζί, μοιάζουν να μπορούν να πετύχουν μια καλοζυγισμένη γροθιά σε πολλά επίπεδα (εταιρίες, κράτη-καθεστώτα, προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών).

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Nέα Κίνηση


Nομίζω πως όλοι ξέρουμε ποιός είναι πίσω από αυτό. . . . .

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΓΝΕς ΕΠΟΧΕς




υ.γ 2.49  ..βοηθηστε τη καλαματα...