Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

BBC Panorama: Ο Ξεσηκωμός στη Λιβύη

Ρεπορτάζ του ΒΒC για τα γεγονότα στη Λιβύη. Αν και αρκετά εξευγενισμένο, αποτυπώνει εν συντομία τι έχει συμβεί, παραθέτοντας εικόνες και βίντεο, σχόλια κι απόψεις, καθώς και συνέντευξη με τον Σάαντ Καντάφι.






2 σχόλια:

  1. To έχεις δει ?
    Παρατηρείς αντιφάσεις ή ασυμφωνίες σε σχέση με γεγονότα που έχεις ζήσει/δει από πρώτο χέρι ?

    Τι στα σκατά έχουμε το local-ι, για να τα μαθαίνουμε από BBC ? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα χθες πριν το ανεβάσω. Δείχνει κυρίως τη Βεγγάζη μετά την απελευθέρωση της και το κλίμα που επικρατούσε μετά αλλά και κατά τη διάρκεια των γεγονότων. Είναι τραβηγμένο μετά την πτώση της πόλης στα χέρια της αντίστασης. Η εξιστόρηση των γεγονότων είναι σωστή αν και παραλείπονται πολλά, όπως το γεγονός ότι όταν ο κόσμος μπήκε στην Κατίμπα, βρέθηκαν κρατούμενοι αλυσοδεμένοι, γυμνοί στους τοίχους. Παραλείπονται πολλά που συνέβησαν σε άλλες πόλεις. Παρατίθενται βίντεο που τραβήχτηκαν με κινητά από τα ίδια τα γεγονότα που ξεκίνησαν το κίνημα όταν συνέβησαν. Αποφεύγονται τα χειρότερα, τα οποία απλώς περιγράφονται, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει και στο youtube.

    Είναι πραγματικά αρκετά ενδιαφέρον και ελπίζω να αντικατοπτρίζει την γνήσια αγανάκτηση του κόσμου και το γεγονός ότι συμφέροντα και πετρελαϊκές συμφωνίες υπήρχαν και πριν την επανάσταση.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη με τον Σάαντ στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή