Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Kαντάφι Τέλος!


Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης, που ξεκίνησε πριν από 9 περίπου μήνες ουσιαστικά τελειώνει. O Καντάφι χθες έπεσε νεκρός, προσπαθώντας να διαφύγει από την πόλη της Σύρτης, το τελευταίο κάστρο του καθεστώτος.

Ο Καντάφι μέχρι και μερικούς μήνες πριν, είχε την επιλογή να δώσει ένα τέλος, να σηκωθεί να φύγει αυτός και η οικογένεια του, με μεγάλο μέρος από την περιουσία τους, για όπου ήθελε και ήταν δεκτός.

Το τέλος του το αποφάσισε μόνος του.

6 σχόλια:

  1. o ενφιλιος (?) ποτε ειχε αρχισει και τελειωσε?εγω νομιζα οτι ο κοζμος (με "λιγο" απο νατο)ειχε ξεσηκωθει εναντια στο καθεστος κανταιφι.
    ο ενφιλιος δε ξεκινα τη μερα που αδειαζει ο θρονος της εξουσιας και σκανε μυτη οι νεοι ηγετες?
    (μπορη να ειμαι και λαθος ,οπως παντα βεβαια.δεν ειμαι και λιβιος για να ξερω.εδω το παμε που ειναι κομμουνιστικο κομμα και δε ξερη πως να κανη επανασταση)
    Χοιρωνας χωρις Κωδικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντακση το κουκουε ενουσε ο παραπανω....οχι το παμε.
    Χοιρονας-φιλος του Δωρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίκιο έχεις φίλε Χοίρων. Παρασύρθηκα από την κατ' ευφημησμον φρασεολογία. Θα διορθωθεί άμεσα. Για να ακριβολογούμε λοιπόν, ο κόσμος (με λίγη αβάντα από ΝΑΤΟ) είχε ξεσηκωθεί εναντίων στο καθεστώς, τους μισθοφόρους του και την κάστα που το καθεστώς στήριζε και ευνοούσε.

    Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον με τους νέους υποψήφιους ηγέτες, αλλά ελπίζω να σταματήσει η ιστορία εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγω το ελπιζω. (και μεταξυ μας,μαλακιες ελεγα πριν..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα τα βλεπουν οι δικοι μας αυτα να εχουν το νου τους... γιατι δεν απεχουμε πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή