Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το Διαφαινόμενο Τέλος Ενός Τρελού

Η κατάσταση δείχνει να κλιμακώνεται με γεωμετρική πρόοδο. Παρά τις φήμες για την αποχώρηση του Καντάφι, ο γίος του Σέιφ βγάζει λόγο που ουσιαστικά καλεί τον κόσμο σε ενφύλιο λέγοντας χαρακτηρηστικά: "Θα πολεμήσουμε μέχρι και την τελευταία σφαίρα". Η Τρίπολη, ακολουθώντας τη νίκη του κόσμου στη Βεγγάζη παίρνει τη σκυτάλη και μπαίνει κι αυτή στο παιχνίδι. Οι κόσμος αρχικά ξεσηκώθηκε στις γύρω πόλεις και από εκεί, μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να κινήται προς την πρωτεύουσα, κατακλύζοντας την, για να ακολουθήσει σφαγή πολύ μεγαλύτερη απ΄όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί. Οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας επιτίθενται στο πλήθος με τους νεκρούς να είναι αμέτρητοι. Βομβαρδίζει τους διαδηλωτές με αεροπλάνα! Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως! Κι όσο περισσότεροι νεκροί, τόσο εξαγριώνεται ο κόσμος, τόσο περισσότεροι καταφτάνουν στην πρωτεύουσα και οι φυλές της δύσης εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη το καθεστώς. Τα εφτά εναπομείναντα τάγματα στρατού, τον οποίο έχει ουσιαστικά διαλύσει και αποδυναμώσει από το 1988 (προκειμένου να δημιουργήσει φρουρές ειδικών δυνάμεων δικές του), αυτομολούν κι ενώνονται με τον κόσμο ανα την χώρα.

Η ανατολική χώρα, ελλείψη αρχής είναι στο έλεος των επιτήδειων, ληστών και ανελέητου πλιάτσικου. Αναπόφεκτη συνέπεια. Χθες το βράδυ, χτύπούσαν την πόρτα μου στις τρείς τα χαράματα για να πάμε το αυτοκίνητο σε άλλο καταυλισμό που φυλλάσεται καλλίτερα, ώστε αν χρειαστεί να έχουμε τρόπο διαφυγής. Η νύχτα πέρασε παρέα με πολιτοφύλακες μέχρι να βγεί ο ήλιος. Το εργοτάξιο με τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις λεηλατήθηκε και κάηκε ολοσχερώς ενώ παρακολουθούσαμε τις φλόγες και τους καπνούς από μακρυά. Οι Ασιάτες εργάτες διέφυγαν και κρύφτηκαν στις ανθρωποθυρίδες του αγωγού στον οποίο εργαζόμαστε για να τους μαζέψουν οι Λίβυοι μερικές ώρες αργότερα και να τους φέρουν στον καταυλισμό μας. Κανείς δεν έπαθε τίποτα. Την επόμενη μέρα οι εργάτες έφτιαξαν οδοφράγματα με μπουλντόζες, ενώ κατεύθασαν οικογένειες από φυλές της Ατζιντάμπια προς υπεράσπιση του αγωγού του νερού, των εργατών και τη δική μας. Εδώ υπάρχει φυλετικό δίκαιο και αν ένοπλοι επιτήδιοι είναι να σεβαστούν κάτι, είναι τις οικογένειες και τους αρχηγούς των φυλών. Στη Βεγγάζη κι εκεί τα εργοτάξια των ξένων εταιριών κάηκαν και λεηλατήθηκαν ολοσχερώς. Άνθρωποι που είναι χρόνια εδώ, προσπάθουσαν να κρύψουν τα μηχανήματα τους σε φάρμες γνωστών και φίλων. Τουλάχιστον να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Εν τω μεταξύ κι ενώ στην Τρίπολη o χαμός μαίνεται, τέσσερα αεροπλάνα έχουν σταλεί μέχρι τώρα να βομβαρδίσουν τη Βεγγάζη. Αυτομολούν και τα τέσσερα. Δύο φεύγουν στη Μάλτα και δύο προσγειώνονται στη Βεγγάζη. Συνεχίζει να επιτιθεταί στις πόλεις της ανατολής από θάλασσα και αερά με Αφρικάνους μισθοφόρους, πεζικάριους και αλεξιπτωτιστές στη Ντέρνα. Πολεμάει και σφάζει το λαό του με Αφρικανούς μισθοφόρους! Ο άνθρωπος είναι σχιζοφρενής! Γίνεται κανονικό μακελειό! Μου είναι αδύνατο να καταλάβω τι κάνει; Θα τους σφάξει όλους;

Στην Βεγγάζη γίνονται προσπάθειες σχηματισμού μιας νέας διοικητικής αρχής. Ο κόσμος οργανώνεται φτιάχνει πολιτοφυλακές για να μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση, οι πλιατσικολόγοι και να ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους. Οι αξιωματούχοι παραιτούνται κι εκδηλώνονται υπέρ του λαού και των αντιφρονούντων. Οι Λίβυοι διπλωμάτες ανά τον κόσμο παραιτούνται κι δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξη τους στο Λιβυικό λαό. Στην πρεσβεία του Λονδίνου κατεβάζουν τη πράσινη σημαία και σηκώνουν την παλιά, του Βασιλείου της Λιβύης.

Προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε να φύγουμε. Η Λιβυική εταιρία για την οποία εργαζόμαστε μας είπε πώς θα μας διαθέσει δύο αυτοκίνητα με οδηγούς και ένοπλη συνοδεία ως τη Βεγγάζη. Από τη Βεγγάζη, στο Σουηδικό προξενείο, συντονίζονται οι προσπάθειες εκκένωσης. Δεκαπέντε χώρες προσπαθούν να στείλουν στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία να πάρουν τον κόσμο. Ο προέδρος της Ελληνικής κοινότητας είναι σε συνάντηση αυτή τη στιγμή με τον αρχηγού του διοικητικού σχήματος για να εξασφαλίσει άδεια προσγείωσεις για δύο στρατιωτικά C-130 από Ελλάδα να βγάλουν κόσμο από τη χώρα. Οι Τούρκοι στέλνουν πλοίο για να εκκενώσουν τους Τούρκους υπήκοους. Μια Κινέζικη εταιρία, λέγεται ότι νοίκιασε πλοίο της ΑΝΕΚ για να βγάλει 1000 υπαλλήλους και η Ελληνική κοινότητα προσπαθεί να εξασφαλίσει 100 θέσεις για ξένους. Τα σύνορα με την Αίγυπτο είναι ανοιχτά και η διοίκηση της Βεγγάζης οργάνωνει κονβόι αυτοκινήτων στα Αιγιπτιακά σύνορα από το δρόμο του Τομπρούκ για να εκκενώσει τους ξένους.

Η πόλη του Σιρτ όπου κατοικοεδρεύουν φυλές που παραδοσιακά στήριζαν το καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια και κατείχαν κυβερνητικές θέσεις είναι η μόνη που ακόμα υποστηρίζει τον Καντάφι. Αν δεν ενωθούν με τον υπόλοιπο κόσμο οι αντικαθεστωτικοί θα τους σφάξουν. Από εκεί ήταν εξάλλου ο κόσμος που έκανε τις πορείες υπέρ του καθεστώτος.

Ανεπίσημες πληροφορίες αυτή τη στιγμή θέλουν τους διοικητικούς να πιέζουν για το διαχωρισμό της χώρας και σχηματισμού νέου κράτους στην Κυρηναϊκή και την υπόλοιπη ανατολική χώρα που έχει ελευθερωθεί. Ο στρατός ενίσταται σε αυτό, γι'αυτό και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Θα αφήσει άραγε ο Καντάφι αν διατηρήσει το δυτικό κράτος την Κυρηναϊκή χωρίς να την εκδικηθεί;

Κάποιοι λένε ότι είναι θέμα ωρών και πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει πέσει. Πόσο να αντέξει ένας τρελός δικτάτορας που πολεμάει τον ίδιο του το λαό με μισθοφόρους;

9 σχόλια:

  1. σε ευχαριστω πολυ.
    ειναι οτι ωραιοτερο εχω διαβασει.
    (ακουγετε σαν αλιθινη ιστορια!)
    ο ΧΟΙΡΩΝΑΣ ΕΙΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό κουράγιο και χαμηλό προφίλ Rockabilly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Rokabilly ζαλίζεται στα καράβια, θα προτιμήσει να παραμείνει :P

    Επίσης η Σίρτι είναι στου διαόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εκτίμησε ότι στη Λιβύη βρίσκονται περίπου 300 Έλληνες"
    Τυχαίο ? Δε νομίζω. Βρείτε ένα στενό και κρατήστε! Τους έχετε!


    Seriously, GTFO of there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενημέρωση : Rockabillys βρίσκεται πλέον ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..απο το κακο στο χειροτερο διλαδης.
    αν μαθης και τις σινθηκες μεταφορας του θα αναροτηθεις ποια εινε η σκυλα(κανταφι) και ποια η Χαριβδη.(Κατι ακουσα για 3 χιλιαδες κινεζους "αναμεσα του",καταλαβενης..φωτογραφικες μηχανες,κινεζικα,κτλ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεταξύ Βομβαρδισμού, κινέζων και Ζονκ, επιλέγω την κουρτίνα 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι κάνει ο άνθρωπος για να γυρίσει στην Αθήνα πριν περάσουν οι 7 εβδομάδεσ δουλείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή