Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κι-Λάϊ-Λάϊ-Ντον-Ι: "Η Καταιγίδα του Μετρίου VΙΙI"

Άηντε, συμμαζευτείτε, να προχωρήσει λίγο η ιστορία, καμάρια μου..Μάριο, κόφτη τη γκρίνια, ρόμπα σε ‘κανε ο Rokabilly.. Σωτήρα, μάσε καμιά βαλίτσα να την κάνετε..

- Μπα, όλα εγώ θα τα κάνω πάλι!! Τρέχω να τον σώσω καλά-καλά και θα κάνω και τον αχθοφόρο τώρα!! Ήμαρτον!! Κανείς δεν αναγνωρίζει τον κόπο μου, κανείς!!

Αμάν,ρε πούστη!! Μην με σκάτε!! Σταματάει ο ένας την κλάψα κι αρχίζει ο άλλος..

Μάριο, όρμα και βοήθα.. Άντε, βρε κουτά, και σας έχω ταξιδάκι σπέσιαλ στην Κωνσταντινούπολη, θα τα περάσουμε χάρμα!..

- Καλά, άντε πάω.. Θα έχει και γκόμενες??.. Νοιώθω τόσο μόνος..

Θα’χει απ’όλα.. και παγωτό καϊμάκι, μπρος..


Στο αεροδρόμιο, οι δύο συνοδοιπόροι τρεχάτοι, με τις βαλίτσες στα χέρια, προσπερνούν τους ανυποψίαστους τουρίστες και προσγειώνονται στο γκισέ, μπας και προλάβουν την πτήση τους για την Πόλη..

- Μα καλά, δεν βλέπετε ότι οι συνεπιβάτες σας προηγούνται?? Ρώτησε μια αεροσυνοδός έκπληκτη απ΄τη φούρια τους.

- Λυπάμαι για την αναστάτωση, μαμζέλ, αλλά είμαστε σε ειδική αποστολή, δεν έχουμε τα περιθώρια να καθυστερήσουμε ούτε λεπτό, μας καταδιώκουν.. Είπε με σοβαρότητα ο Σωτήρας.

- Μα τι λέτε!.. Να καλέσουμε την αστυνομία! Μην ανησυχείτε, θα σας προστατέψουν! Είπε η αεροσυνοδός τρομαγμένη αλλά σίγουρη ότι έκανε την καλή της πράξη και έτεινε προς το μέρος τους για να τους προφυλάξει όπως η μάνα τα παιδιά της..

Ο Μάριο συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον της αλλά δεν ένιωσε και σαν το στερνοπούλι που αναζητά την αγκαλιά της μάνας, μάλλον ο Οιδίποδας ξύπνησε μέσα του κι αναστέναξε ελαφρά τείνωντας κι αυτός μπροστά για μιά αγκαλίτσα..

- Δεν υπάρχει λόγος, είναι όλα ύπο έλεγχο, μην ανησυχείτε, αρκεί να προλάβουμε την πτήση μας κι όλα θα πάνε κατ’ευχήν.. Αναφώνησε ο Σωτήρας κοιτώντας με βλοσυρό βλέμμα τον Μάριο, για να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Ο Ρομαντζέρο επιβεβαίωνε το επώνυμο του, επιμένοντας να χαλβαδιάζει τον μελαχροινό άγγελο που τους κοιτούσε με απορία..

- Μα πως? Μόλις τώρα δεν είπατε ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο??.. Δεν σας καταλαβαίνω.. Είπε στον Σωτήρα με ανησυχία.

- Ελάτε τώρα, μην το κάνουμε θέμα, κι ανησυχούμε και τους συνεπιβάτες μας..

Προσπάθησε να τα μπαλώσει ο Παληκάρης. Όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί πάνω τους και η μουρμούρα φούντωνε απειλητικά γύρω τους. Οι τουρίστες δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με την προσπέραση που έκαναν κι όσοι ήταν κοντά τους κι άκουσαν την συνομιλία τους, άρχισαν ήδη το ράδιο-αρβύλα στους υπόλοιπους που κοιτούσαν καχύποπτα..

- Μην τον ακούτε, κυρά-Αεροσυνοδίνα!

Αναφώνησε μια κυρά-Κατίνα που ξέρει αυτή από κάτι τέτοιους (όπως έσπευσε να δηλώσει σε κάτι Γερμανούς που ταράχτηκαν από την ορμή της να βάλει τα πράματα στην θέση τους)..

- Έτσι κάνουν αυτοί..Είναι Τρομοκράτης!

Όλοι πάγωσαν στο άκουσμα του χαρακτηρισμού που έδωσε μετά από εξονυχιστική μα ακριβοδίκαια παρατήρηση η κυρία, φιλήσυχη μεν αλλά πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί ούλη την κενωνία..

- Τι τρομοκράτης!!!.. Αυτός.. είναι το θύμα μιας αγάπης!!

Ανταπάντησε ο Μάριο σε μια έξαρση αυτοσχεδιασμού, μπας και καταφέρει να την γλυτώσουν απ’τα νύχια της υστερίας..

2 σχόλια:

  1. Αμα είναι να πάμε για γκόμενες, έρχομαι κι εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ τι,τζάμπα τρέξιμο από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη με τον Κι-Λάϊ να σε κυνηγάει..να πάρουν μιά ανάσα τα παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή