Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κι-Λάϊ-Λάϊ-Ντον-Ι: "Η Καταιγίδα του Μετρίου ΙΙ"

..Κι η βροχή συνέχιζε να πέφτει, μανιασμένα πια, πάνω στις περίτεχνες στέγες της σκοτεινής Παγόδας, πνίγοντας τις φωνές του φιλοξενούμενουου….

" Άσε με, μωρέ χαμένε, πια!! Γαμώ τα ωδεία και την παρωδία σου, νούμερο!! "

Ούρλιαζε ο πλήρως μετανοημένος πλέον για την περιπέτεια του, Μάριο Ρομαντζέρο, δίχως όμως να καταφέρει να λυγίσει ούτε στο ελάχιστο, την έμπνευση του στυγερού τραγουδοποιού, που ανέβλυζε σαν καυτό πύον απ’ τα άδυτα κολασμένης μπουάτ ….

" Άκου-άκου-άκου! Θα σου πω τώρα κι ένα τραγουδάκι-καταγγελία αλλά με επίπεδο, σκέτη τρέλα!!.. Γιο-χο-χο!.. " είπε ο Ντον-Ι με την ευχέρεια του πεπειραμένου ερμηνευτή και βασανιστή των αισθήσεων.. Όντως η τρέλα άρχισε να γυροφέρνει τον αναξιοπαθούντα της ιστορίας μας, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να σκεφτεί κάποιο τρόπο διαφυγής..

Προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ξεφύγει τον βομβαρδισμό από νότες σάπιες που του κατασπάραζαν το είναι, αυτήν την παλιά κακή συνταγή που ο Κι-Λάϊ-Λάϊ τόσο καλά ήξερε..

Το αριστερατούργημα χλιαρού τίποτα που ματσάλιαζε ο τροβαδούρος της διανόησης, θα ‘ταν επίπονο να το αντέξει και πεπειραμένος στην έντεχνη κατάθεση ψυχής, κι ας είχε χαλύβδινη θέληση κι εμπειρία στην αντιμετώπιση των κινδύνων που επιφυλάσσει η ζούγκλα της κουλτούρας.. Θα λυγούσε μπρος στην τρικυμία που ξεσήκωνε ο Μαέστρος στο καταραμένο πιάνο του..

Όμως….

Ίσως ο Μάριο δεν ήταν μόνος σ’ αυτήν την άνιση μάχη με την Τέχνη….

Σε μικρή απόσταση από την Παγόδα, με απόλυτη μυστικότητα και προφυλάξεις, κρυβόταν κάποιος που μπορεί να λύτρωνε τον άτυχο Μάριο από αυτό το άδικο παιχνίδι της μοίρας ..

Πίσω από τα μπαμπού που πάλευε να λυγίσει ο μανιασμένος αέρας της Ανατολής, μια παρουσία προετοιμαζόταν να χιμήξει σαν το λιοντάρι.. την κατάλληλη στιγμή….

Καλυμμένος από την πυκνή βλάστηση, λοιπόν, και προστατευμένος από τον μουσώνα μέσα στην Camarro του ’68, παρέμενε προσηλωμένος στην τελετουργία που θα τον αναπτέρωνε για να βγάλει σε πέρας την δοκιμασία του..

Η μουσική επαναλαμβανόμενη, ένα κομμάτι στο repeat, τόνωνε το ηθικό του μαχητή μας…

Beat on the brat
Beat on the brat
Beat on the brat with a baseball bat
Oh yeah, oh yeah, uh-oh.

"Αχ, τι ωραία! Βροχούλα και μπαμπού, μμμμ.. Να με πας κι εμένα κάπου εξωτικά, ζουζουνάκι μου.. Μμμμ.. κι εδώ ψιχαλίζει, έλα, άστα τώρα αυτά, έχει να κάνει κι άλλα πράματα ο Βασίλης, με σένα θα ασχολείται όλη την ώρα ο άνθρωπος? Έχει και δουλειές εκεί, άσε το το ντρούγκου-ντρούγκου στο πληκτρολόγιο, βαρέθηκαα.. Έλα να μου κάνεις αγκαλίτσες, κρυώνω.. "

Αυτά μου είπε η Μούσα μου, έκλεισε την οθόνη και με παρέσυρε στον έρωτα της..

" Τώρα, μωράκι μου.. Βρε γκέϊσα, πες τα δικά σου, να τραβήξουμε αυλαία γιατί θα με φάει ζωντανό αυτή.. Έρχομαι, αγάπη μου.. "


Σόϊ-Οϊ-Οϊ

Άσε την κουλτούρα

Στα ερτζιανά

Τράβα καμιά ντζούρα

Γίνε πανκ ξανά


Αριγκάτοοοο!!!!!..Τράβα και καμιά πόρτα, καλέ κύριο, τέαμα γίναμε!!

Τα είπαμε και πριν αλλά μετά από απαίτηση του κοινού, τα ξαναλέμε: Οποιαδήποτε ομοιότητα με φυσικά πρόσωπα, καταστάσεις κι εν γένει την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματική και τυχαία κι όποιος ξυνίζει, είναι άξιος της μοίρας και της κακομοίρας του!!.. Ξανα μάκια, ζουζουνάκια μου!!

5 σχόλια:

  1. Μια αναγνώστρια που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, ρωτάει αν εμπνέομαι από προσωπικά βιώματα.
    Καλή μου,απλά είμαι κοντά στο παλμό των αναγνωστών και στις αγωνίες τους, όπως θα ακούσεις και στο καινούργιο μου δίσκο "Της Αγάπης Κουτουλιά" με την συμμετοχή φίλων με φωνές διαμάντια του ελληνικού πενταγράμμου..
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o lurismos tou suggrafea padws prodidei thn stenh suggeniki tou sxesh me ton ki lai lai... de 3erw gia thn anagnwstria alla an auth h peritexni suggrafiki texniki parisfrisi ston kainourgio sou disko egw tha perimenw na ton akousw parea me tin swtiria parousia mesa sthn camarro tou 68'!!! ama de ton ermineusei o ki lai lai se sunergasia me ton mario kai ixografithei live sto bios tha einai megaliwdes to apotelesma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν αυτή η "περίτεχνη συγγραφική τεχνική" παρεισφρύσει σε δίσκο θα πρόκειται περί μέγιστης προδοσίας, καθώς η τέχνη δικαιολογείται μόνο σε ότι την κράζει.

    Πίσσα, πούπουλα και εξορία από το μπλόγκ δεμένος πισθάγκωνα καβάλα σε γαϊδούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σόρρυ αλλά θα διαφώνησω περί κραξίματος μόνο. Είναι σα να λες ότι δεν έχω να πω τίποτα, δε μ' αρέσει τίποτα και απλώς αντιδρώ μόνο όταν κάνει κάτι κάποιος άλλος. Σύμφωνοι να μη σ'αρέσεί κάτι και με αφορμή αυτό να κάνεις χιούμορ ή ακόμα να ξεκινάς να κάνεις κάτι άλλο. Όλα εξάλλου μια αφετηρία έχουν.

    Και μια απορία: Πανκ γεννιέσαι ή γίνεσαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σόρρυ αλλά θα διαφώνησω περί κραξίματος μόνο. Είναι σα να λες ότι δεν έχω να πω τίποτα, δε μ' αρέσει τίποτα και απλώς αντιδρώ μόνο όταν κάνει κάτι κάποιος άλλος."

    Όχι φίλτατε, είναι σα να λες "γίνομαι βίαιος μόνο για αυτο-άμυνα".

    Παρατηρώ μία κρίση σοβαρότητας ή έστω σοβαροφάνειας στα σχόλια, ας επιληφθεί κάποιος του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή