Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Βίβα λα Ρεβολουσιόν

Τετάρτη 15/12 ημέρα γενικής απεργίας. Το ίδιο βράδυ, γνωστό "εναλλακτικό" bar των βορειοανατολικών προαστίων είναι γεμάτο με κόσμο. Όλοι χορεύουμε, διασκεδάζουμε και καταναλώνουμε. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Πέρασε άλλη μια μέρα. Ξαφνικά ο DJ χώνει το Assassin de la Police. Ο κόσμος το τραγουδάει και χοροπηδάει στο ρυθμό του-κι εγώ μαζί. Η επανάσταση ξεκίνησε.

ΥΓ. Τώρα καταλαβαίνω πόσο άχρηστο ήταν το post που έκανα στις 6/12.

27 σχόλια:

  1. Εεεμ, καλά να πάθεις σε αυτά τα πολιτικοποιημένα χαμαιτυπεία που συχνάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μου ότι είναι η πρώτη φορά που γράφεις τη λέξη "χαμαιτυπεία" στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό δεν ήταν τίποτα. Την ώρα που μας κυνήγαγαν στην Ερμού προς το Μοναστηράκι και είχε πήξει στο χημικό η κατάσταση, τα σουβλατζίδικα εκεί ήταν sold out. Ούτε αναποδογυρισμένο καφάσι από μπύρες δεν έβρισκες να κάτσεις.

    ΥΓ τώρα ίσως να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνο ο στίχος. Η συγκεκριμμένη μουσική φόρμα έχει αφομοιωθεί εδώ και 20 χρόνια. Μην την πλασάρουν ως επαναστατική εδώ κατόπιν εορτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σκεφτείς ότι κι οι ίδιοι οι διαδηλωτές αγοράζουν καφέδες και κρουασάν από μαγαζιά που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι κλειστά,καταλαβαίνεις τη φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχεις φαει πιτογυρο με χημικα να δεις τι νοστιμα που ειναι λατινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καθένας έχει δικαίωμα και ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει την αυτοκριτική του. Ο άνθρωπος κατάλαβε κι αναγνωρίζει το λάθος του. Να μην επαναληφθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε ντικλειν και κλειν-μιν? Σοβαρά?? Δηλαδή εγώ θα πρέπει να κλείσω το μαγαζί μου τη στιγμή που εγώ και οι συναδέλφοι μου δεν συμμετέχουμε σε καμια απεργία? Οταν περπατάτε και κουραζόσαστε όμως δε σας χαλάει καθόλου ένα μπουκαλάκι νερό, η ενας χυμός, ή μια τουαλέτα να την αρμέξετε χωρίς να καταναλώσετε τίποτα σαν γνήσιοι μπινέδες που είστε!!! Αλλά έτσι είναι από το κομπιουτεράκι σας όλοι ξέρετε να κριτικάρετε, όταν όομως λέτε "η τουαλέτα που είναι?" είστε όλο μέλι-γάλα....και καθάριζε μετά μαλάκα τη κατρουλιά του κάθε παπάρα, που υποστηρίζει ότι στοχευει σε να καλύτεροαύριο τη στιγμή που είναι ανίκανος να σημαδέψει με το πουλί του τη λεκάνη. Και φάε μετά ΜΑΛΑΚΑ τη χημεία του κάθε ΠΑΠΑΡΑ. και ΔΕΞΟΥ μετά
    Μ Α Λ Α Κ Α τη κριτική του κάθε Π Α Π Α Ρ Α ! ! ! ! Δε σας αντέχω αλλο ρε...δεν είστε παρά ένα μάτσο αντιπαραγωγικά ζώα που μόνο να γκρινιάζουν ξέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ανώνυμο 4.20μμ

    Δεν πολυκατάλαβα αν το μαγαζί είναι δικό σου ή αν εσύ κι οι συνάδερφοί σου είστε εργαζόμενοι εκεί.Αν είσαι εργαζόμενος και δε θες να απεργήσεις επειδή θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος είναι δεκτό, είναι δικαίωμά σου. Σίγουρα στον ιδιωτικό τομέα το αν θέλει να απεργήσει κανείς είναι δύσκολο, υπάρχουν απειλές απόλυσης, διαχωρισμός εργαζομένων σε “καλούς” και “κακούς” κ.ο.κ.
    Δε διαφωνώ με αυτό που λες για τον κόσμο ο οποίος χρησιμοποιεί την τουαλέτα και δεν αγοράζει τίποτα. Αλλά γενικά τα ψιλικατζίδικα-περίπτερα-σαντουιτσάδικα που βρίσκονται στους χώρους προσυγκέντρωσης των διαδηλώσεων κάνουν χρυσές δουλειές. Τα περί σημαδιού τα αφήνω λίγο απ'έξω, δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο στο σημάδι σου το αν είσαι πχ απεργός, άνεργος ή διευθυντής εταιρίας.
    Τι σημαίνει παραγωγικός και τι αντιπαραγωγικός; Θέλω παρακαλώ ένα παράδειγμα για το καθένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμπρός σύντροφοι ας διχαστούμε στο ζήτημα του κατουρήματος και των ψωληκατζίδικων!

    Αλήτες λέρες τυροπιτοπατέρες!

    A και τον επόμενο μαλάκα δεν θα τον ρωτήσω μέλι-γάλα, θα του πω "Ρε παλιογαμιόλη που είναι η χέστρα σου να την κοσμήσω με το κάτουρο μου?" έτσι για να καταλάβει πως έχει απέναντι του βέρο επαναστάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή φαίνεται από το γραπτο σας λογο οτι ειστε πιτσιρικαδες, και δεν εχετε πολυκυκλοφορήσει (στον πραγματικό κόσμο εννοώ κι οχι στο κομπιούτερ) πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν αντιμετωπίζετε με απεργίες. Πρέπει να δουλέψουμε όσο μποορούμε έτσι ώστε να καταναλώσουμε αρκετά για να πάρει μπρος η οικονομία. Πολλοί νομίζουν ότι η οικονομία πάει σκατά επειδή έχουμε χρέη. Κι ομως, εσφαλμένη αντίληψη! Η οικονομία πάει σκατά επειδή ο κόσμος λόγω των χρεών του δεν μπορεί να αγοράσει πράματα.
    Και όχι το μαγαζί δεν είναι δικό μου, είμαι 25 ετών και εργάζομαι εκεί τα τελευταία δύο χρόνια κάθε απόγευμα. Δεν έχω απεργήσει ποτέ διότι πιστεύω ότι η μάχη δίνεται ψωνίζοντας πράγματα. Ακούγεται παράλογο και χαζό αλλά είναι αλήθεια παιδιά, μόλις αποφοίτησα από το οικονομικό της παντείου και ξέρω τι σας λέω. Η συμβουλή μου προς εσάς είναι μόλις τελειώσετε το σχολείο να τα μαζέψετε και να την κάνετε έξω. Τα πανεπιστήμια εδώ είναι μπουρδέλα και κυκλοφορεί ακόμη και ΗΡΩΙΝΗ στα αμφιθέατρα. Εγώ θα επέλεγα σκωτία ή ουαλία καθώς εκεί τα δίδακτρα παραμένουν στις ίδιες τιμές. Αυτά που βλέπετε στις πορείες (κι εγώ πήγαινα μικρός και έχω συγκρουστέι κιόλας με μπάτσους) είναι μια προμελετημένη διαδικασία μαζικού χειρισμού ώστε να κλείνουν μαγαζιά και να μην ρέει το χρήμα.
    Παραγωγικός σημαίνει έχω τη δυνατότητα και τη θέληση να αγοράσω πράματα
    Αντιπαραγωγικός σημαίνει δεν αγοράζω τίποτα επειδή έχω το θράσος να μην πιστεύω στο χρήμα.
    Όσο για σενα J, καλό θα ταν να μετράς τα λογάκια σου και να προσέχεις γενικά. Δ Ε Ν Ε Ι Ν Α Ι Α Σ Φ Α Λ Η Σ Ο Α Λ Η Θ Ι Ν Ο Σ Κ Ο Σ Μ Ο Σ όσο είναι το προάυλιο του διαλείματος και υπάρχουν τρόποι να βρεθείς και από το ιντερνετ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή φάση. Αλλά μας είπες για τους φοιτητές, για εμάς τους υπόλοιπους τίποτα ? Εγώ πχ. τι να κάνω στη ζωή μου που δεν μπορώ να φύγω έξω ? Δώσε καμιά συμβουλή μη μας αφήνεις ξεκρέμαστους!

    Άμα πάρω ένα καταναλωτικό που να το ξοδέψω ? Ο ψιλικατζής μου περνάει κάτι δυσκολίες αλλά 3000 ευρώ μου φαίνονται πολλά να τα ρίξω σε Μικυμάου και τσιχλόφουσκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε δεν διαφωνώ με την πρόθεση που αναδεικνύεις στα σχόλιά σου. Κάπου στην ανάλυση διαφωνούμε λίγο αλλά και πάλι όχι σε όλα.

    Γενικά η αντίληψή σου περί κατανάλωσης δεν είναι λάθος αλλά δεν είναι πανάκεια. Μια χώρα που καταναλώνει χωρίς να παράγει, απλά δανείζεται περισσότερο (ιδιωτικά και δημόσια) και είναι ακριβώς ότι έκανε αυτή εδώ η χώρα για δεκαετίες και καταλήγει να έχει ως μόνη λύση αυτό που σωστά προτείνεις: όσοι προλαβαίνουν να μεταναστεύσουν για να σωθούν.

    Αυτό δεν είναι κάποιο "αντικαταναλωτικό" επιχείρημα. Απλά μην τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα.

    Επίσης, μιας και οικονομολόγος μου κάνει εντύπωση που τσιμπάς με την "ψευδαίσθηση του χρήματος". Αυτά τα λύσαν από την εποχή του Μάλθους στα τέλη του 19ου αιώνα.

    Προσωπικά θεωρώ αντιπαραγωγικό (χωρίς να τον πετάω στον Καιάδα) κάποιον που δεν παράγει και όχι κάποιον που δεν καταναλώνει.

    Και αν δεν πείθεσαι από την ελληνική γραμματική, σκέψου την οικογένεια του Αλ Μπάντυ. Αν θεωρείς τη γυναίκα του παραγωγική και τον ίδιο αντιπαραγωγικό τότε μάλλον έχουμε μπερδευτεί λίγο.

    Σίγουρα πάντως το παραπάνω παράδειγμα δεν υπάρχει σε οικονομικά συγγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τη στιγμή που δουλεύεις και πληρώνεσε παράγεις χρήμα ΡΕΕ! Αν είσαι πάλι κανας τσιγκούνης είσαι εξίσου αντιπαραγωγικός με έναν άνεργο.
    Επειδή φαίνεσαι καλό παιδί J θα σου πω.
    Προσπάθησε να χτυπήσεις ένα υψηλό σκορ στισ πανελλήνιες και μετα χτύπα και μια υποτροφία. Αλλά διάβασμα! όχι ρέμπελες εξορμήσεις σε δρόμους και πορείες! Ενντάξει? θα βάλεις το κώλο σου κάτω να βγάλει ρόζους και μελετώντας όλες οι πόρτες ανοίγουν, μην απελπίζεσαι, ο Κύριος είναι μεγάλος και το μόνο που θέλει είναι την ΑΓΑΠΗ σου. ΑΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (γιατι οταν μπει μεσα σου ο πατέρας στον οποιο ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, είναι πια μέρος του εαυτού σου)ΚΑΙ ΘΑΛΠΩΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι κάποιο είδους αστείο αυτή η συζήτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγγνώμη πάτερ ανώνυμε αλλά ποιος νομίζεις ότι είσαι? Δε ξέρω σε ποια αίρεση ανοίκεις αλλά θα σου ζητήσω να σταματήσεις αυτή την πονηρή τακτική. Πρώτον, πως γίνεται να χεισ πτυχίο και να ορίζεισ την έννοια του παραγωγικού ως αυτού που έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να αγοράσει πράματα? ΠΟΥ ΖΕΙΣ?? 2ον πως γίνεται να χεις παρελθον αγωνιστή και συγκρουσιακού και να θεωρείς θρασύ αυτον που δεν πιστεύει στο χρήμα?? 3ον και κυριότερον πως τολμάς να κάνεις προσυληρτισμό σε ανήλικα παιδιά? Δε ξέρω τι εωσφορικά συμφέροντα εξυπηρετείς αλλά προσεχε καλά πονηρέ, γιατί ο Θεός είναι παντοδύναμος και θα σε λιώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λέτε ρε, εγώ δεν θέλω να ανοίξω για να μου βάλει τίποτα κανένας κύριος! Έτσι έβγαλε ρόζους ο κώλος μου την τελευταία φορά και επαγγελματικά δεν είδα άσπρη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα μπορούσε κάλλιστα φίλτατε Ζιζσού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου,παπα-Ανώνυμε!Εσύ κι ο παπα-Σούζας!Είσαι τρομερός,τα βαλες τα πράματα στη θέση τους!Αυτό με τις πόρτες που ανοίγουν και τις καρδούλες και τις θαλπωρές με γονάτισε!Πωπω,κι άλλα τέτοια θέλω,πατρινό καρναβάλι το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nai-nai,το λέει η καρδούλα του του Παπανώνυμου,στους καιρούς που ζούμε,καλά κάνει και τα λέει έξω απ'τα δόντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επιτέλους!Επίπεδο στην συζήτηση!..Και παπα-Σούζα Φαντομά!I 'll kick your ass in the name of the lord!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπλέξαμε με τους ανώνυμους μου φαίνεται. βάλτε 1 ονοματάκι ρε παιδιά - έστω συμπληρώνοντας όνομα στο drop down 'όνομα/διεύθυνση URL' κάτω από πλαίσιο σχολιασμού!

    Στο θέμα μας (warning θα χαλάσω λίγο την πατρινή διάθεση που είχε αποκτήσει το post): φίλε ανώνυμε νο1 (με σειρά εμφάνισης) θα συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου με εσένα ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος υγιές μέλος είναι αυτό που καταναλώνει. Η παραγωγή είναι απαιτούμενη διαδικασία για να υπάρχει κατανάλωση. Αλλά μην προτρέχεις και ονομάζεις αντιπαραγωγικό τον αντικαταναλωτικό. και άκου τον Alexius Lautus που σου λέει ότι μια χώρα χωρίς παραγωγή απλά τρώει τα έτοιμα ή τα δανεικά. Εδώ πρέπει να προσανατολιστούμε στα ελληνικά αγαθά και αυτά δεν υπάρχει ή έχει πολλαπλασιαστεί η αξία τους σε παράλογα ποσά. καλό είναι λοιπόν και λίγο κράτει για να μη μας σέρνουν όπως θέλουν οι πολιτικοί μας. Σ' αυτό το πλαίσιο η απεργία δεν είναι καθόλου μα καθόλου τεμπελιά.

    Και τώρα σε πατρινή διάθεση:
    Βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για αυτούς που γράφουν στο blog και υποπέφτεις πρώτος στην παγίδα την οποία διατυμπανίζεις. ότι δηλαδή ο κόσμος εκτός υπολογιστή δεν είναι ίδιος με τον ψηφιακό.
    Εδώ κανένας μας δεν είναι μαθητής. Είμαστε 45 χρονών μουλάρια με καρδία κι ενέργεια μικρού παιδιού! Κατεβαίνουμε στους δρόμους, γράφουμε σε γλώσσα που αρμόζει και γουστάρουμε να μην πληρώνουμε τους φόρους μας σε αυτούς που μας κλέβουν.

    Και τώρα το πατρινή διάθεση ξεχύνεται στους δρόμους, χορεύοντας samba και κάνοντας ακατάλληλα σχόλια:
    Ρε μαλάκα, νομίζεις ότι τα 2 χρόνια εμπειρίας σε μπαράκι σε κάναν να δεις την αληθινή ζωή; Εκεί έχεις ζήσει εσύ τα μέσα και τα έξω; Νομίζεις ότι με 2 χρόνια εμπειρίας έχεις μάθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για τον αληθινό κόσμο;
    Ή μήπως θεωρείς ότι το δίπλωμα οικονομικών σου από το Πάντειο σου άνοιξε διάπλα τα μάτια; Δεν είναι δα και ΑΣΟΕΕ, ε; Δεν είναι δα και LSE, Harvard.. Μη παπαγαλίζεις αυτά που σου μάθανε οι καπιταλιστές σταυροφόροι καθηγητές σου.

    Δούλεψε σκληρά αλλά ζήτα και το δίκιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι-ναι,απάντησε του με επιχειρήματα του Καρνάβαλου!!Αφού τα κάνει όλα μετά τις 2.. Εδώ μιλάμε ότι πέρασε το άρμα του Παπασούζα με Γκελυ Γαβριήλ και Τέτα Ντούζου με φτερά,μην χαλάμε αυτήν την ξένοιαστη ανάπαυλα από την ρουτίνα της καθημερινότητας!Κι άλλα τέτοια και κονφετί και σερπαντίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Synthnassizer,

    1 - ποια η άποψη σου για τις επιπτώσεις που θα έχει η αποδυνάμωση του ευρώ στην Γερμανική βαριά βιομηχανία?

    2 - Να μπω στην αγορά χάλυβα ή οι εποχές που επενδύαμε σε πρωτοβάθμια παραγωγή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. θα χρυσαφίζουν φίλε J, την ώρα που εσύ θα έχεις μόλις καταλάβει τί είναι το ολοκλήρωμα για την εξέταση της επόμενης μέρας.

    2. Να κάτσεις να διαβάσεις και για το μάθημα της έκθεσης, που τρως το χρόνο σου σε εικασίες για την κίνηση της αγοράς. Ορίστε μας -μαθητή των πορειών- θέλεις και εύκολο χρήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή