Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι Παντού

"Σσσσσσσς! Μην κάνετε φασαρία θα ξυπνήσουν οι Έλληνες!" έγραφε το πανό στην Μαδρίτη.

Μια σελίδα στο facebook, μια ιδέα νέων ανθρώπων, μια βοήθεια από κάποια ΜΜΕ που πρόβαλαν αυτή την πρωτοβουλία και ξαφνικά χιλιάδες βρέθηκαν στους δρόμους χωρίς κουκούλες, χωρίς μολότοφ, χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς πλακάτ με κομματικά συνθήματα, αλλά με μοναδική διάθεση να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στο πλαίσιο διαδήλωσης φετίχ, με την όλη πολιτική ορθότητα που τόσο πολύ μας αρέσει να επικαλούμαστε και με μπόνους το όλο προαναφερθέν εναλλακτικό περιτύλιγμα.

Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά. Να χαίρεσαι να τα βλέπεις. Και χωρίς να θέλω να δω αυτό που συμβαίνει αρνητικά ή επικριτικά, εκφράζω τον προβληματισμό μου:

Ε και;;; Έχετε την εντύπωση ότι ιδρώνει το αυτί κανενός ή ότι αλλάζει κάτι επείδη μαζεύτηκαν όσοι μαζεύτηκαν έξω από τη βουλή;

Θα μου πείτε πως το ότι βγαίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους, χωρίς να τους έχει φωνάξει κανένα κόμμα και κανένα συνδικάτο, εκφράζοντας την αυθόρμητη αγανάκτηση τους είναι πολύ σημαντικό και δε δύναται να καθόμαστε στο καναπέ μας και να μην κάνουμε τίποτα με όλα αυτά που συμβαίνουν. Συμφώνω απόλυτα. Το θέμα όμως είναι τι κάνεις από εκεί και πέρα. Προσωπικά δε βλέπω πως το να μαζεύονται όσοι και να φωνάζουν κάποιους (που έτσι κι αλλιώς, δε χαμπαριάζουν) κλέφτες, έχει κάποιου είδους αντίκτυπό και που αποσκοπεί... Να κάνουν τουλάχιστον κάποιου είδους συνέλευση να στοιχειοθετήσουν αιτήματα.

"Οι Έλληνες ξύπνησαν... Τί ώρα είναι; Ώρα να φύγετε!" Ας μπει λοιπόν ο κόσμος μέσα να τους βγάλει έξω κλωτσηδών να μπει λουκέτο να τελείωνουμε.

30 σχόλια:

  1. Aμαν πια μαφτο το fakebook! θα το γαμησω ε!
    Εινε πολλα που με χαλανε σε αφτη τη κινηση,παρα πολλα αλλα ας κανουν οτι θελουν.
    Παντος να που τελικα εγινε η σελιδα epanastasitora στο facebook και ηδη αριθμει περι τους 40 χιλιαδες "φιλους" λεη.Eκει δηλωνεις λεη την διαθεση σου να συμετεχεις στις συγκεντρωσεις (1000 ατομα λεη δηλωσαν στη πατρα φιλοι της σελιδας Αγανακτιζμενοι Πατρας;; αρα 1000 και στους δρομους .Οποια πολη εφτιακσε και μια αντιστοιχη σελιδα αγαναχτισμενων πολιτων αφτοματα συμμετεχει στις κινητοποιησεις .
    Και ναι δεν παιρνουν μαζι τους τις κουκουλες,τις μολοτοφ και τις σημαιες αλλα την μαλακια τη κουβαλανε μαζι τους και αυτη πολλες φορες δε φαινεται.Εγω με ενα φασιστα δε γουσταρω να διαδηλωσω μαζι του.Δεν εχω κατι να με ενωνει μαζι του,εχω πολλα να με χωριζουν.Επειδη ετυχε να γεννηθει ανθρωπος δηλαδη;
    ωραια ολα αφτα τα "ολοι ενωμενοι" αλλα και λιγο επικινδυνα,ειδικα σε μια χωρα που εβγαλε στους δρομους εκατομυρια για πλακα για να μη πουνε τη γειτονα τους χωρα μακεδονια (αντι να τους λυπηθει που διαλεξανε ενα τοσο ασχημο ονομα)ενω τοσα χρονια αφηνει εναν απαισιο τραγουδιστη να ονομαζεται μακεδονας και δε διαμαρτηρεται κανεις..τι να πω.Δεξερω.Παραμενω συνδεδεμενος και παρακολουθω.
    Στα γραφεια του κουκουε παντος που πηρα να ρωτησω αν συμετεχουν δε το σηκωνανε.Ειναι απασχολημενοι με τις εκλογες που ερχονται. και με αυτες που φυγανε.

    Κινηση Εμβολιασμενοι Μαντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραδείγματα στα οποία η επαναστατικότητα και γενικά το πολιτικό-κοινωνικό ενδιαφέρον περιορίζεται και αναλώνεται σε διαδικτυακά κλικαρίσματα υπάρχουν πολλά. Και όλο και πληθαίνουν.
    Δεν κατέβηκα στη διαδήλωση, όχι επειδή ήμουν πολιτικά αντίθετος, αλλά επειδή ενημερώθηκα αργά. Ντρέπομαι για το γεγονός ότι δεν ενημερώνομαι. Άκουσα όμως κι άλλους που ντράπηκαν επειδή συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία που δεν είχε ίχνος επαναστατικότητας. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να καλυφθούν τα ψώνια στο Κολωνάκι με επαναστατικό περιτύλιγμα. Δε λέω, πρέπει να ήταν ωραίο να ξαπλώνεις και να πίνεις μπύρες μες στη μέση της Πανεπιστημίου, κίνηση που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα ήταν δυνατή. Είναι κι αυτό μια πολιτική τοποθέτηση, αλλά μήπως είναι λιγάκι αποπροσανατολισμένη αναφορικά με τα δρώμενα των καιρών;
    Τι να λέμε τώρα...
    Η εποχή θέλει μαχητική δράση. Αντ' αυτού κάθονται οι επαναστάτες του καναπέ και κρίνουν τους επαναστάτες που έκατσαν στην άσφαλτο.
    Όπως κι αν το δεις καθισιό το ένα, καθισιό και το άλλο...
    Μηδέν εις το πηλίκον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον γίνονται καθημερινά συνελεύσεις
    2ον δεν πιστεύω πως αυτή είναι η κίνηση που θα κάνει την ανατροπή, αλλά έχει την δυνατότητα να είναι ένα βήμα
    3ον όλες αυτές οι κριτικές είναι άλλα ντ'αλλα η φατμέ στα γύφτικα. "Καλό δεν λέω αλλά ποιό το νόημα, απο κει και πέρα τι". Δηλαδή αφόυ δεν ξέρουμε το βήμα 3 χέσε το βήμα 1 μωρέ.

    Εκτός βέβαια εάν όλα αυτά τα σχόλια προέρχονται από φυλακισμένους αγωνιστές, βουνίσιους που έχουν πάρει τα όπλα ή επαναστάτες που καθημερινά σχεδιάζουν το επόμενο καίριο πλήγμα κατά του καπιταλισμού.

    Εγώ όταν θέλω να κάτσω στην πολυθρόνα μου δεν γράφω δοκίμια, απλά λέω "βαριέμαι" και αράζω απενοχοποιημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπίσης, μόλις βγάλαμε όλες τις πορείες άχρηστες αν δεν κάνω λάθος, εκτός εάν πιστεύετε πως οι πορείες (όσο συγκρουσιακές και να είναι) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν σκοπό και δυνατότητα να μπούνε στην Βουλή.

    Σοβαρευτείτε. Εάν δεν ξε-σηκωθούνε οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι και οι κατίνες, και να μπούμε στην βουλή θα κάτσουμε να κοιταζόμαστε σαν 5000 άσχετοι μαλάκες που αντιπροσωπεύουν μια ιδεολογία περιορισμένης απήχησης.

    Κατεβείτε, στηρίξτε, και όταν φάει ο Μπάμπης Διπλόπιτος, ο Τάκης Τσαμπιολήγκης και η Τίνα Πράντα το δακρυγόνο στην μάπα απροκάλυπτα, θα δείτε πως αλλάζουν οι στάσεις και οι συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. J κοβεσαι.
    6 νοηματικα λαθη, 4 αρλουμπες τουλαστιχο,3 αστοχες κριτικες στις κρητικες .
    ελα του χρονου παλι με το ιδιο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν δεν υπάρχουν αιτήματα, δεν υπάρχει και λόγος για καταστολή. Δε σου είπα μπες στη βουλή αλλά τουλάχιστον δώσε αιτήματα.

    Επειδή δεν μπορω να είμαι εκεί, αυτό που βλέπω είναι κόσμο που δε ξέρει ακριβώς τι του συμβαίνει και δε ξέρει ακριβώς τι ζητάει.

    Αγανακτισμένοι γιατί? Γιατί απολύονται συμβασιούχοι? Γιατί έχουμε πολλούς μετανάστες? Και μπορώ να δώσω κι άλλα ερωτήματα που ο καθένας θα δώσει διαφορετική απάντηση. Όσο κι αν έψαξα αιτήματα δε βρήκα.

    Το να εκφράζεις μια γενικότερη δυσαρέσκεια αόριστα δεν ενοχλεί και κάνεναν στο κάτω κάτω της γραφής. Δεν βλέπω να διακινδινεύεται τίποτα εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης θεωρώ ότι με τέτοιου είδους κινήσεις, υποβαθμίζονται η καταστολή και το ξύλο που έχουν πέσει, όπως και αυτές καθ' αυτές οι πορείες και κινήσεις που έχουν στόχο και σκόπο. Εμμέσως πλην σαφώς ωθείται ο κόσμος σε ανερμάτιστες και αποπροσανατολισμένες κινήσεις.

    Στην Ισπανία που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης της κίνησης αυτής, υπάρχει ένας κατάλογος με αιτήματα σεντόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα είναι 'καυτό'

    Παρότι είναι χλιαρή μια κίνηση ειρηνικής διαμαρτυρίας δίνει μια ευκαιρία και σε αυτούς που φοβούνται τις μολότοφ, τα δακρυγόνα κτλ. να εκφραστούν. Δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση και κλείνει τα στόματα αυτών που συνδέουν τις πορείες με τις καταστροφές. Μπορεί να γίνει το 'πέρασμα' του μίζερου ή/και βολεμένου Έλληνα για να δηλώσει παρών.

    Επίσης, θα διαφωνήσω Κάθετα ότι έχουν καταφέρει το οτιδήποτε σημαντικό οι εξεγέρσεις των τελευταίων ετών (με εξέρεση τις πορείες για το θάνατο το μικρού Αλέξη). Μη μπερδεύετε την αδρεναλίνη της πορείας με την αίσθηση του να φεύγει ο πρωθυπουργός από τη στέγη της βουλής με ελικόπτερο. Ούτε η βουλή άρθηκε ούτε ίδρωσε κανένας (θυμίζω παίρνουν τα ίδια λεφτά που έπαιρναν προ κρίσης). Ψάξτε επίσης την φρεσκότατη απόφαση του πρωθυπουργού να ακολουθήσει τις βουλές της τρόικας παρά τις αντιδράσεις των αρχηγών ΟΛΩΝ τον άλλων κομμάτων

    Μια ερώτηση για το facebook (του αραχτού και βολεμένου). Σα πολλές εξεγέρσεις δεν έχει οργανώσει ήδη στον αραβικό κόσμο;

    Θεωρώ λάθος το να καταρρίψουμε οι ίδιοι την προσπάθεια για εναλλακτικό τρόπο έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χμμ όσο έγραφα - κι έγραφα κι αργά γιατί είμαι στη δουλειά έγινε χαμός από σχόλια και τελικά ξαναείπα λίγο πολύ τα του J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι στην Αραβία βοήθησε το facebook στο να οργανωθεί ο κόσμος. Αλλά στην Τυνησία και την Αίγυπτο δε τους έκοψαν τις επικοινωνίες επειδή μαζέυτηκαν σε μια πλατεία. Τους τις έκοψαν γιατί εξεφραζαν απόψεις που ήταν επικίνδυνες για τις δυνάμεις εξουσίας. Επίσης στην Ισπανία όταν άρχισαν να προβάλλονται τα αιτήματα, άρχισε και το ξύλο.

    Ο αριθμός του κόσμου που συμμετέχει είναι αξιοζήλευτος. Οι περισσότεροι ένιωσαν να τους θίγεται το φιλότιμο επειδή τους είπαν ότι κοιμούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε βλέπω να διαφωνείς ότι το facebook λειτούργησε σαν εργαλείο, σαν ΤΟ εργαλείο που τους έκανε να τρέμουν και να βάλουν μπροστά τα ΜΑΤ.

    Μέσω του facebook έγινε μόδα να πάει κανείς στο Σύνταγμα τις τελευταίες 3 μέρες - ακούγεται αηδιαστικό, το ξέρω. Αλλά μάζεψε 8 χιλιάδες κόσμο σε λιγότερο από 24 ώρες προετοιμασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι που όλοι οι κακοπροαίρετοι επιτέλους βλέπουν ότι το ίντερνετ (και το facebook μη ξεχνιόμαστε) είναι χρήσιμο και για άλλα πράγματα εκτός από το να βλέπεις τσόντες και να ακούς μουσική στο γιουτούμπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι πορείες και οι κινητοποιήσεις δεν είναι ποτέ άχρηστες, το θέμα είναι για ποιόν είναι χρήσιμες. Λίγη "ελαφριά" επαναστατική γυμναστική, η οποία θα ξεσηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ και θα τον κάνει να πιστέψει ότι διαμαρτυρήθηκε, χωρίς ωστόσο να έχει διαμαρτυρηθεί για τίποτα ελλείψει αιτημάτων είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να χορτάσουμε την αγωνιστικότητά μας και να ξαναγυρίσουμε χαρούμενοι στον καναπέ μας νιώθοντας ότι κάναμε το χρέος μας... είναι λίγο σαν τις εκλογές!
    Επίσης προφανώς και δε θα υπάρξει καταστολή όσο οι κινητοποιήσεις είναι μη "κομματικές" (προσωπικά θεωρώ ότι είναι και μη πολιτικές). Με το να μην καταστείλει η κυβέρνηση στέλνει το σαφές μήνυμα "Αγαπημένε μου πολίτη, όσο δε μπλέκεσαι με αριστεριστές και συνδικάλες δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα... Κοίτα τι όμορφα που διαδηλώνεις ειρηνικά (και ανώδυνα). Και συνέχισε έτσι!!! Όσο πας γίνεσαι πολιτισμένος μικρέ ελληνάρα νεάντερταλ!" Στην παρούσα φάση είναι πολύ πιο χρήσιμο (και ευφυές) να μην αντιδράσουν κατασταστικά οι δυνάμεις της αστυνομίας. Αντιθέτως θα γίνουν δηλώσεις που θα λένε πόσο προβληματίζουν τον πολιτικό κόσμο οι κινητοποιήσεις, θα υπάρξει και δημοσιογραφική κάλυψη (για να μην κατηγορούμε και συνέχεια τα κανάλια ότι είναι κυβερνητικά όργανα) και μετά θα πάμε όλοι χαρούμενοι σπίτια μας αφού θα θεωρούμε ότι κάτι θα έχουμε επιτύχει για να παρακολουθήσουμε τα πάνελ που θα ασχολούνται με το θέμα μας, μήπως και μας δούμε και σε κανένα πλάνο και πάρουμε επαναστατόσημα!!!!
    Οι κινητοποιήσεις είναι μη πολιτικές, γιατί για να γίνει πολιτική απαιτείται προβληματισμός. Το να κατασκευάζεις ένα συνοθύλευμα που η μόνη του κοινή βάση είναι η δυσαρέσκεια ( για το μνημόνιο; Για τις ιδιωτικοποιήσεις; Γιατί έχουμε πολλούς μετανάστες; Γιατί έχουμε πολλούς ακροδεξιούς; Ή μήπως γιατί εσπασε η έδρα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ;;) δεν είναι πολιτική, είναι ένα τεστ για να δούμε διαδικτυακά πόσοι θα μαζευτούμε! Και δεν αναιρεί το γεγονός ότι το internet μπορεί να λειτουργήσει και πολιτικά, απλά στην παρούσα περίπτωση δε λειτουργεί με τον τρόπο αυτό.
    Το θέμα είναι κατά πόσο, εάν και εφόσον υπάρξει πολιτική χροιά, θα εμφανιστούν οι αναμενόμενοι προβοκάτορες και θα υπάρξουν επεισόδια, κάτι για το οποίο προσωπικά δεν αμφιβάλλω. Τότε όμως όσοι "ξύπνησαν" (sic) θα έχουν γυρίσει σπίτι τους και θα έχουν κλείσει το ξυπνητήρι.
    Πάντως εγώ βαριέμαι να συμμετέχω σε κάτι που "εκφράζει" εμένα και άλλα δέκα εκατομμύρια. Είναι πολύ της μόδας και προτιμώ να κάτσω στον καναπέ μου γράφοντας δοκίμια με το laptop. Αν μου χαλάσει μπορεί και να κατέβω, μπας και μου δανείσει κανείς ένα i-pad!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στο ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ παντως ειχε 80 χιλιαδες κοζμο!!

    Γκροινγκ,γκροινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε Πιφι απτ το στομα μου τα πηρες!!!
    ουτε που σε καταλαβα ποτε..
    Γκροινγ,γκροινγκ.
    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στηρίζω J και synthnassizer στεγνά..
    Τι να κάνουμε,ρε παιδιά,δεν έχει εφευρεθεί ακόμα ο ενέσιμος κοινωνικοπολιτικός προβληματισμός, να πάει όλος ο κόσμος και να γίνει σε μιά μέρα ταξιαρχία της επανάστασης!!..
    Ούτε αναρχοκομμουνιστικά αναβολικά έχουνε βγει ακόμα,η επιστήμη είναι ακόμα στις σπηλιές..
    Κι αυτή η γαμημένη μανιοκαταθλιπτική γκρίνια της Μεσολλογγίου και περιχώρων του μικρού γαλατικού χωριού είναι απάλευτη..
    Τι ωραία εικόνα:
    Με μιά Kaiser στο χέρι σε γνωστό αγωνιστικό καφενεδάκι ταπεινό, πλέκουν το αδιαμεσολάβητο μοιρολόι οι θυγατέρες του Άρη φορώντας το μαυροκόκκινοο τσεμπέριιιι....
    Τον κλαίνε τον αγώνα στον Πάνω Μπαχαλά
    Κρίμα τη λεβεντιά και τη μαλαγανιά
    Βογγούν τα παλλικάρια μες τη κακομοιριααά
    ..λυγμ..
    Και κλείνει η σκηνή με τις θυγατέρες να πιάνονται με τα μαυροκόκκινα μαντήλια και να πηδάνε στα γκρεμνά της Μεσολογγίου χορεύοντας πόγκο-τσάμικοοο..αδιαπραγμάτευτα..

    ..Χοίρωνα,άνοιξε και κάνα σκάηπ γιατί πρέπει να οργανωθούμε για το λεσβιακό σώου ανδρών του καλοκαιριού..Να περάσουμε στις επαναστατικές αναδιαρθρώσεις μέσα στις σχέσεις παραγωγής.. ..πάραυτα..

    ..χοχοχοχοχο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστά, η επανάσταση/ανατροπή να κρατηθεί σε στενούς κύκλους, μην σκάσει ο όποιος να'ναι και καθαρίζουμε μέχρι το ξημέρωμα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και γω με τον J είμαι και γενικά μου αρέσει που σκύλιασαν οι αριστεροι και κάποιοι αναρχικοί τσοπαναρέοι....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιατί τόσο μένος με τους αναρχικούς τσοπαναρέους της μεσολλογίου;επειδή είναι πιο ομορφαίπαιδα απο σας και σας τρώνε τα εναλλακτικά πιπινάκια ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ==Πριν διαβάσετε αυτό το σχόλιο να ξέρετε ότι δεν διεκδικώ κανέναν επαναστατικό τίτλο, ψιλοφλώρος είμαι(για να καταλάβετε χθες πήγα ροξέτ)==

    Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο αν το γουστάρω όλο αυτό ή όχι. Κατέβηκα τη 2η μέρα και θα ήμουν σε όλες αν δεν είχα κάποιες υποχρεώσεις.

    Είναι καλό το ότι ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να μάθει και να βιώσει συνελεύσεις στο δρόμο, να συζητήσει κτλ.
    Αυτό που με προβληματίζει όμως με αυτούς που είναι κάτω είναι το πόσο εύκολα θα γυρνούσαν σπίτια τους.
    Αν πουν στους "αγανακτισμένους":"ΟΚ παιδιά, εκλογές", θα πάνε σπίτια τους;
    Κι αν είναι άνθρωποι που κατεβαίνουν πρώτη φορά στο δρόμο, έχουν απεργήσει άραγε ποτέ στη ζωή τους; Έχουν θυσιάσει κάτι; Έχουν χάσει εξάμηνα σε καταλήψεις; Έστω, έχουν φάει ένα δακρυγόνο; Ήρθε η ώρα τους να θυσιάσουν επιτέλους πράγματα; Πόσα βήματα μπροστά είναι έτοιμοι να κάνουν(το μπροστά προφανώς όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ);

    Ελπίζω να μου λυθούν οι απορίες σύντομα και να είναι προς το καλύτερο. Μέχρι τότε ό,τι γουστάρει και μπορεί ο καθένας κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως ξεφεύγουμε λιγάκι; Ποιός μίλησε για αρστερή επανάσταση; Οι κινητοποιήσεις μπορούν κάλλιστα να είναι αριστερές - εργατικές, ή αστικές, κεντρώες, δεξιές,λίγη σημασία έχει. Απλώς η σκέψη μου είναι ότι όσο μένουν αχρωμάτιστες δεν έχουν στίγμα, άρα και πρόταση, και δε μπορούν να είναι χρήσιμες για τον κόσμο που ξεσηκώνεται (εκτός από την επαναστατική γυμναστική στην οποία επιμένω).
    Έγκυρη πηγή, δεν είχα κανένα σκοπό να σου κάνω τη μούρη κρέας, εξάλλου δεν έχω τα φόντα αφού προσωπικά είμαι αστή και στις περισσότερες εκλογές έχω ψηφίσει αστικά κόμματα. Αν όμως το έκανα τότε μπαίνω σε πειρασμό να το γιορτάσω κλαίγοντας με μια Kaiser στη Μεσολλογγίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...Για την ακρίβεια δεν είμαι καν αστή, απλώς ψηφίζω αστικά κόμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαίρομαι που υπάρχει βήμα να δωθεί απάντηση σε "όλες αυτές οι κριτικές που είναι άλλα ντ'αλλα η φατμέ στα γύφτικα". Την επόμενη φορά ας παρατεθούν κιόλας για να είναι σαφές σε τι δίνεται απάντηση βέβαια.

    Παρ'όλ'αυτά, πέραν των απόλυτων γενικέυσεων τύπου αν έκφρασεις προβληματισμό για το τι συμβαίνει και πεις κάτι στο πλάισιο του "τί γίνεται εδώ" τα βγάζεις όλα άχρηστα και το να γράφουμε διθυράμβους ενθουσιασμού για το πόσο καλή είναι η μαζική συμμετοχή, δεν έχω καταλάβει αν ο σχολιασμός αναφέρεται στο ερώτημα που τέθηκε ή διαδραμτίζεται μια άλλη συζητήση... (ζητώ συγνώμη δεν τα πιάνω πολύ γρήγορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. - Πού πας?

    - Στη πλατεία.

    - Γιατί?

    - Είμαι αγανακτησμένος, με αυτά που συμβαίνουν.

    - Δηλαδή με τι έχεις αγανακτήσει?

    ...
    ...
    ...
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να θυμίσω ότι η τελευταία δεξιά επανάσταση ήταν στις 21 Απριλίου 1967, οπότε ίσως και να έχει σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και για να αποπροσανατολίσω ακόμα περισσότερο την όλη κουβέντα, έχω να κάνω δυο ερωτήσεις:
    Τι σημαίνει η λέξη "αγανάκτηση";
    Αν είναι ένα state of mind, πώς εκφράζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.clickatlife.gr/place/geusi/aganaktisi/athina?id=6699&t=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Rockabilly το ζήτημα είναι πως αυτός ο "προβληματισμός" είναι το μόνο που έχω δει από την "οργανωμένη αριστερά" και αναφέρεται ως λόγος αποχής και όχι συμμετοχής.

    Η αριστερά υποτίθεται πως έχει τις δομές και την εμπειρία γιατί δεν συμμετέχει ? Σαν άνθρωποι με κοινά πιστεύω, όχι παρατάξεις, τα σημαιάκια ας μείνουν στο σπίτι αυτή τη φορά. Το βρίσκω αστείο στο Σύνταγμα να γίνονται ανοιχτές συνελεύσεις με τον όποιο να'ναι τύπο που δεν έχει κατέβει ποτέ σε διαμαρτυρία και εμείς να σχολιάζουμε από μακριά.

    Επίσης, αυτό το "απαξιώνεται το ξύλο" και "αυτοί άραγε έχουν κατέβει ποτέ". Συγνώμη εάν δεν σας ενημερώσανε, αλλά όποιος έφαγε ξύλο ώστε αργότερα να του πούνε "μπράβο, τελικά είχες τόσο δίκιο", έχασε. Όποιος πήγαινε σε πορείες ώστε όταν γίνει η μεγαλειώδης επανάσταση να πει "OMGLOL FIRST!" ή "meh, επαναστατούσα before it was popular" επίσης.


    Ο κόσμος έχει διάθεση αλλά όπως σωστά λέτε δεν έχει εμπειρία και ίσως ούτε καν την απαραίτητη συνείδηση.
    Οι πάσης φύσεως αριστεροί έχουν και την συνείδηση και την εμπειρία, αλλά τώρα ξενέρωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιο
    η Αριστερα κοιμαται.
    Γιο!
    Η Αριστερα τι κανη?
    Γιο.
    η Αριστερα δε θελη τη δεξια στους δρομους να τη βγαλη.
    Γιο γιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή