Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ή ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΙ


Κι έτσι τελείωσε ένα ακόμα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Απομένει η αρπαχτή των play-off(s). Η βρωμιά του Ολυμπιακού έλαμψε πάλι, σε άπειρες περιπτώσεις. Ένα από τα highlights ήταν προφανώς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, παιχνίδι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με σκορ 1 – 2. Διάφοροι καλοθελητές όμως, κατάφεραν να αντιστρέψουν το σκορ. Τα καθίκια που κρύβονται πίσω από το αίσχος έδειξαν το φόβο τους. Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει μάλλον το πρωτάθλημα, αν το περιβόητο παιχνίδι καταλογιζόταν υπέρ των Αθηναίων. Τα καθίκια γνώριζαν πολύ καλά το γεγονός αυτό και αποφάσισαν να παίξουν ένα βρώμικο παιχνίδι, χωρίς προκάλυμμα αυτή τη φορά.

Η στάση των αθλητικογράφων φέτος ήταν συγκεκριμένη. Είναι πλέον δεδομένο πως οι περισσότεροι speakers (με τη γενικότερη έννοια) είναι γαύροι, αναπαράγοντας απόψεις που κάθε άλλο παρά αληθινές είναι, αλλά και δίνοντας πάτημα σε απόψεις που μόνο τα αυτιά των γαύρων αρέσκονται να ακούν. Θα παραθέσω μερικά ευτράπελα που έτυχε να πέσουν στην αντίληψή μου φέτος, ακούγοντας «ανεξάρτητες» ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός έριξε τρία στον ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα στο ραδιόφωνο ακολούθησε το τρελό ερτζιανό πανηγύρι των γαύρων σε μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή, με τον ταυτόχρονο εξευτελισμό του ΠΑΟΚ. Τη Δευτέρα όμως που ακολούθησε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, δεν ακούστηκε τίποτα σχετικά με τη νίκη των κιτρινόμαυρων. Αντιθέτως, η εκπομπή αναλώθηκε στη ζωντανή περιγραφή του παγκόσμιας σημασίας γεγονότος, που δεν ήταν άλλο από το παιχνίδι του Παναιτωλικού. Κάτι αντίστοιχο έγινε όταν ο Ολυμπιακός τον ήπιε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Την εβδομάδα που ξεκίνησε αμέσως μετά τη σφαγή του Παναθηναϊκού στον Πειραιά, πολλοί speakers μπήκαν με νύχια και με δόντια σε μια διαδικασία να αφήσουμε στο παρελθόν αυτό που έγινε και να κοιτάξουμε το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Ακούγονταν συνέχεια απόψεις που διατυμπάνιζαν πως εμείς οι κοινοί θνητοί δε μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα από τους έμπειρους διαιτητές, την οποιαδήποτε φάση. Κοινώς, οφείλουμε να το βουλώσουμε, ό,τι κι αν είδαν τα ματάκια μας.

Κατά πόσο είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα ρεπορτάζ που πραγματοποιούνται στα ΜΜΕ αφορούν τον Ολυμπιακό; Κατά πόσο είναι τυχαίο πως εννιά στους δέκα ακροατές που αποκτούν πρόσβαση στον αέρα μέσω τηλεφώνου είναι οπαδοί του Ολυμπιακού; Κατά πόσο είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο υπόλοιπος ένας έχει ένα λεπτό να μιλήσει, ενώ οι εννιά γαύροι μας πρήζουν τ’ αρχίδια με τις μαλακίες που λένε για 35 λεπτά συνεχόμενα;

Όσο για αυτή την πίπα που ακούει στο όνομα fair play, εκεί τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση! Ξεροχύνουν τα μουνόπανα οι speakers όταν δουν παίχτη να βοηθάει παίχτη της αντίπαλης ομάδας να σηκωθεί. Διαφημίζουν ένα ονειρεμένο ποδόσφαιρο με ήθος στο χορτάρι και χωρίς βία στις εξέδρες. Αλλά τι γίνεται με τη βία πίσω από τα γήπεδα, ή με τη βία στα ενδότερα των γηπέδων και των γραφείων; Για το θέμα αυτό όλοι σιωπούν, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου. Κατηγορούνται οπαδοί διάφορων ομάδων για τα επεισόδια που προκαλούν. Καλώς τα προκαλούν, κατά τη γνώμη μου. Μακάρι να έσπαγαν στο ξύλο διαιτητές με μεγαλύτερη συχνότητα. Μακάρι να έσπαγαν καθίσματα γηπέδων σε πενταπλάσιο βαθμό. Είναι λογικό να αντιδράσει κάποιος βίαια όταν γίνεται μάρτυρας τραγικών αδικιών από συγκεκριμένη ομάδα (ποια να είναι άραγε…;) σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων. Οι αθλητικογράφοι όμως γουστάρουν να θάβονται οι αιτίες. Ασχολούνται μόνο με τον αρνητικό σχολιασμό του συμπτώματος. Και πάλι δηλαδή επιδιώκουν τη σιωπή από τον κόσμο.

Στην αρχή του πρωταθλήματος πολύς κόσμος (κυρίως ερυθρόλευκος) ισχυριζόταν πως η παράγκα είχε αλλάξει χρώμα. Αργότερα ο κόσμος αυτός σταμάτησε να το λέει, όχι φυσικά επειδή αντιλήφθηκε το λάθος του (εξάλλου αυτός ο κόσμος δεν έχει καν αντίληψη), αλλά επειδή φοβήθηκε το γιουχάρισμα.



ΥΓ. Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία ανταλλαγής σχολίων. Βασικά, δεν πρόκειται καν να κοιτάξω τα σχόλια που θα γίνουν (αν γίνουν) στο post αυτό. Αυτά που λέω ισχύουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και όποιος Πειραιώτης διαφωνεί, να πάει να πει την αποψάρα του στο λιμάνι, στους ομοϊδεάτες του και να βαρέσει και μια μαλακία, κερασμένη από μένα.

ΥΓ’ Επίσης, αν ο ίδιος ή διαφορετικός Πειραιώτης ξεκινήσει την υπέρτατη επιχειρηματολογική εκστρατεία γύρω από τα πολλά πρωταθλήματα που έχει (άξια) κατακτήσει η ομάδα του και γύρω από το πόσο τσούζει τους οπαδούς των άλλων ομάδων η φτωχή συγκομιδή επάθλων, να βαρέσει και μια δεύτερη μαλακία, επίσης κερασμένη από μένα.

10 σχόλια:

  1. Η εποχή του Κόκκαλη, έκτος από τα πολλά κατάλοιπα που μας έχει αφήσει, κληροδώτησε και ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω. O Κόκκαλής έφυγε αλλά το σύστημα ψάχνει καινούργιους πελάτες...

    Έτσι και οι "δημοσιογράφοι" ψάχνουν τους μάγκες τους προέδρους που "αυτοί" κερδίζουν τα πρωταθλήματα με το τσαμπούκα και τη μαγκιά τους και γενικώς γαμούν και δέρνουν!

    Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα ρε Mezcalinίδη!!!!
    Εδώ,εδώ,εδώ,εκεί,εδώ,ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ 'ΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρωτάθλημα τελείωσε... και ένα δάκρυ κύλησε απ΄τα μάτια. Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας, τον κυπελλούχο θα τον ξέρουμε σε λίγες μέρες και τα play offs είναι προ των πυλών, τα οποία όμως όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρουν και κανέναν.

    Κανέναν; Όχι κανέναν, ο νέος παραγκάρχης Αχιλλέας Μπέος ίσως είναι ο μόνος που «καίγεται», διότι όπως δήλωσε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού «Σας γαμ...! Εγώ θα βγω Τσάμπιονς Λιγκ». Το ότι ο Αχιλλέας «τακτοποιεί» τους πάντες και τα πάντα στην Ελλάδα είναι γνωστό χρόνια τώρα.

    Πλέον λοιπόν ο Μπέος έχει πάρει πολλή φόρα και είναι έτοιμος να «απαυτώσει» και την Ευρώπη και αλίμονο σε όποιον βρεθεί στο διάβα του. Ο μεγαλοπαράγοντας έχει φτιάξει και νέα μπλουζάκια, που γράφουν «I fuck on the first date» έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι σιγά σιγά να παίρνουν μια γεύση με ποιον έχουν να κάνουν. Πλατινί, τρέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα ο Ολυμπιακός είναι η κακή πολυεθνική και οι άλλες οι καλές για τις οποίες αξίζει να χύσω αίμα και ιδρώτα, σωστά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έθεσε θέμα ο J ότι και να λέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. re asxoliste akoma me podosfairo stin ellada?ekei pou xesan ta sosta protathlimata pigame kai glipsame emeis.to keimeno milaei sosta,adeiaste tous ta gipeda,gyriste piso ta diarkeias,kleiste tis tileorasis kai ta arxidia mas na ginoun 10 kila varitera apo tin grafeiokratia ton onomaton tous!etsi isos kai na doume prokopi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Klaite vazelohanoumakia alla opos kai na to kanoume o Thrylos einai h kalyterh omada ths Elladas. Me paraga h xoris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέγε συ κι από Θρυλέων θα γίνεις Θρυκλαίων,μωρή λουμπίνα!ΜΠΑΟΚ ΡΕΤΣΙΝΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΚΑΙ 10 ΓΚΟΛ ΜΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαι μας βγαίνει ο djebbour: "και γω φοράω παντελόνια, και κάνω ξήγες, και δεν καταλαβαίνω τι πήγε στραβά, κι έχω ψυχολογικά με τον κόουτσ, και τ' αρχίδι μου στράβωσε στον ύπνο, και πάω στον κωλόγαυρο μεταγραφή ελεύθερος- τυχαία η μανούρα-οι άλλοι φταίνε- εγώ απλώς δε γουστάρω κάποιον-όλους-και θα φύγω παρόλο που έχει πλάκα εδώ γιατί οι μαλάκες από την κερκίδα με γουστάρουν(ε κάνω και καμιά πλακίτσα, ανοίγω και κανά δυο φορές το μήνα την μύτη του σκόκο), και πετάω και δύο τεμάχια αμά λάχει στην ομάδα που "έχω δεθεί"(γιατί έχω καρδιά- εγώ ο ραφικ) αλλά δεν το πανηγυρίζω γιατί είμαι ψυχάρα και σέβομαι το λαό της αεκ (όσο κι αν βράζω από μέσα μου και λέω πάρε να 'χεις και συ κι ο κάθε μαλάκας που μου τα 'πρηξε, εγώ χάρη σας έκανα που έπαιζα), γιατί εγώ είμαι για μεγάλα πράγματα.

    ΡΕ!ΚΡΑΞΙΜΟ!ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΟ!
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
    ΕΤΣΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ?
    ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΝΤΙΟΠ ΠΟΥ ΝΑΙ (*)ΜΠΛΑΡ' ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ! FAIR PLAY!


    (*) μπλάρ'(ι) = έκφραση χαρακτηρισμού όγκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τα ρε Κοκκάκια να ακούνε μερικοί!!!

    ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή