Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γιατί όχι τώρα;

Δύο τρεις μέρες τώρα όλα επιταχύνονται. To downward spiral που ζούμε φτάνει πιο κοντά στο κέντρο του κυκλώνα άρα η ταχύτητα αυξάνεται. Δημοψηφίσματα, κυβέρνηση που πέφτει από ώρα σε ώρα σε ένα συνεχές έκτακτο δελτίο. Προφανές κενό εξουσίας. Οι Ευρώπη έτοιμη να κόψει το σκοινί που μας κρατάει από το να πνιγούμε στο παρελθόν μας.

Που είναι τώρα η αριστερά; Η καθεστωτική αμήχανα ζητάει εκλογές όπως το ΛΑΟΣ και ο Σαμαράς. Σαν να σου λέει ότι όλα αυτά γίνονται για να βγάλουμε κάνα βουλευτή παραπάνω.

Όλοι αυτοί που τόσο καιρό φώναζαν «έξω η ΕΕ, έξω το Ευρώ» γιατί δεν είναι υπέρ του δημοψηφίσματος που θα οδηγούσε σε αυτή τη λύση;

Γιατί κανείς αναρχικός, αριστερός, επαναστάτης δεν καλεί σε συγκέντρωση, πορεία, έστω έναν καφέ ρε αδερφέ;

Τι έγινε; Φωνάζουμε εκ του ασφαλούς; Θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση –αυτή και η προηγούμενη και η επόμενη- αλλά όταν πέφτει πραγματικά, δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε;

Μήπως τελικά προτιμάμε να γυρνάμε από την πορειούλα μας ή/και τα μπαχαλάκια μας και μετά να πηγαίνουμε στο ΑΤΜ και να βγάζουμε τα ευρουλάκια μας και να πηγαίνουμε για ποτό μέχρι την επόμενη καταγγέλλοντας τους όλους στο μεσοδιάστημα;

Αυτό δεν κάναν τόσο καιρό και οι ελληνάρες που μας έφτασαν εδώ; Απλά αυτοί τα τρώγαν στα μπουζούκια και όχι σε εναλλακτικές εξόδους.

6 σχόλια:

  1. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ τις τελευταίες μέρες... Όλοι αυτοί οι μεγάλοι ρήτορες με τα πολλά επιχειρήματα είτε υπερ είτε κατά απλά εξαφανίστηκαν.
    Το δημοψήφισμα (αν και ήρθε τη δεδομένη στιγμή εντελώς εκβιαστικά) σίγουρα θα ανάγκαζε όλους αυτούς που μια ζωή τα έριχναν στους όποιους άλλους να πάρουν κάποια θέση/ευθύνη. Και ας είμαστε ειλικρινείς σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι Έλληνες με πρώτους τους πολιτικούς ανεξαρτήτως παράταξης.Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται...
    At least we would have gone out with a bang, not a whisper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι κάποιος που δεν είναι ταγμένος θα διαφωνήσει μαζί σου.

    Η απάντηση σε αυτά που θέτεις είναι μικροπολιτική κωλοτούμπα. Έτσι κι αλλιώς λίγα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από αυτούς - το ξέρουν, οπότε όλοι προσπαθούν να πάνε σε εκλογές και να σώσουν το κόμματί τους από την όποια πίτα. Μεταξύ τους δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Όλοι μπίζνα θέλουν να κάνουν. Η διαφορά είναι το περιτυλίγμα.

    O George είναι απίθανος τύπος. Μπορούσε να πει όχι την προηγούμενη βδομάδα, πριν τους βάλει όλους να ψάχνουν λύση κι αφού την βρουν και συμφωνήσει, μετά από μερικές μέρες να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη και να αναθεωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι τετοιο ανχος να προλαβης να τα χωσης στην αριστερα βρε παιδι μου?(καλα για τα αναρχικος και επαναστατης δε τα σχολιαζω καν,εφοσον τα προσδιοριζεις σαν "το φαλακρο κυριο που καθεται απεναντι"-αληθεια οι επαναστατες εχουν καποιο γραφειο να απευθυνθω και εγω?).με κατι τετοια δινεται το πατημα στο ντορακι να δηλωνι πως αυτα τα πραγματα που γινονται τωρα (σικ) "δεν ειναι για την αριστερα".
    θα με κανης δηλαδη να υπερασπιστω και τη παπαρηγα στο τελος.Τουλαστιχον ομως δεν ειναι και αφελης να ψαρωνη με τα παιχνιδακια του Γιοργακη και των συμβουλων του και να δηλονη υπερ ενος δημοψηφισματος που ουτε αυτος θελη να γινη ουτε θα γινη.
    Τωρα αν μετα απο 2 χρονια(αφηνω τις προηγουμενες δεκαετιες) οπου εγω εχω μετρησει απειρα αναπαντητα ερωτηματα στο μυαλο μου και κανις(το σκυλακι) απο τους εκπροσωπους του εκαστοτε συστηματος δε καταδεχεται καν να μου απαντησει, με κατακρινης γιατι(και αν) δε θελω να απαντησω σε ενα μαφιοζικο και οικονομικου και μονο περιεχομενου δημοψηφισμα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ,..τι να πω? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ,ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.
    υ.γ τι γινεται ρε πουστημ? οι "δεξιοι" παντα εχουν το αλλοθι το οτι ειναι δεξιοι?
    υ.γ κατα ταλα,δικιο εχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχας, αν δεν κάνω λάθος, δημοψήφισμα για δημοσιονομικά ζητήματα δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Οπότε στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τζάμπα ο πανικός.

    Τώρα δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να κατάλαβεί το ποιόν των πολιτευομένων - συμπεριλαμβανομένης αριστεράς, δεξιάς κλπ...

    Ίσως για την Παπαρήγα να είναι πιο εύκολο από όποιον άλλον καθώς χρόνια τώρα λέει έξοδος από το ευρώ, επιβολή σταλινισμού, ένωση με τη Ρωσία κλπ. Μερικοί άνθρωοποι τελικά είναι πολύ πιο μπροστά από τον καιρό τους. Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χοίρωνα, γενικά αποδέχομαι το δικαίωμα του καθένα να αυτοπροσδιορίζεται. Οι όροι "αριστερός, αναρχικός, επαναστάτης" που χρησιμοποιώ δεν είναι με βάση το δικό μου κριτήριο.

    Υπάρχουν δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες που έχουν στο όνομά τους ή διατυμπανίζουν τους παραπάνω όρους, άσχετα αν συμφωνα με το δικό σου ή δικό μου κριτήριο πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Κοινώς χρησιμοποιώ τους όρους όχι με την text book χροιά τους, αλλά για να καταλαβαινόμαστε. Π.χ. το ΚΚΕ μπορεί να μην θεωρείται ως κομμουνιστικό από κάποιους όμως το γράφει στην ούγια οπότε χάριν ευκολίας, όλοι ΚΚΕ το λέμε.

    Επίσης, αυτοί οι επαναστάτες ή "επαναστάτες" για τους οποίους γράφω (βλέπεις δεν μπορώ να τους στερήσω το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται έτσι :P ) ΕΧΟΥΝ γραφεία με μια επιγραφή "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" να σε κάθε σχολή και γειτονιά. Μπορείς να απευθυνθείς αν δεν βαριέσαι. Στην ουσία το ίδιο λέμε.

    Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα - αν και ψόφησε νωρίς - αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αριστερά ΔΕΝ το θέλει για δύο λόγους:

    α) μπορέι να μην βγει αυτό που θέλει (κίνδυνος πάντα όταν έχεις επιλογή και δεν είσαι μάζα-τάξη-νεολάια-λαός).

    β)Δημιουργεί κακό προηγούμενο: Αν μάθει κάποιος να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει, πως θα ανεχτεί οποιαδήποτες πρωτοπορεία και καθοδήγηση αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δε διαφωνω μαζι σου ,ουτε και πριν διαφωνουσα. αυτο που ηθεελα να πω-με λιγο ακομψο τροπο ειναι η αληθεια- ειναι γιατι σε "κρισιμες στιγμες" να σπευδουν τοσοι αντικειμενικοι να κρινουν και να αναδυκνειουν τα αρνητικα του "αριστερου χωρου"?δεν ειναι και αυτη η συνεχης κριτικη ενα δειγμα εσωστρεφειας για το οποιο κατηγορειται?
    εγραπσες και εκεινο το "που εινε η αριστερα" και θυμηθηκα το αζμα "που εινε ο Βαγκνερ,που εινε ο Πουτσινι κανενας ποια δεν χη μεινει" και σε φανταστηκα σαν αυτη τη κυρια που το τραγουδαη. δεν αμφισβητω την αξια της αναλυσης μα ειναι φορες που προτιμω μια λαθος ενεργεια απο μια σωστη αναλυση.φανταζεσαι μια ομαδα ποδοσφαιρου με 11 προπονητες "τους καλυτερους στο κοζμο" στο παγκο και ενα παιχτη-τον γεωργεα συγκεκριμενα- στο γηπεδο?αμα φαμε τριαντα γκολ,ο γεωργεας θα φταιει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή