Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Πάρτε δρόμο!

Θέλουμε - δε θέλουμε, όλοι μας κάνουμε τις στατιστικές μας. Έστω και χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Έστω κι αν είμαστε εναντίον της στατιστικής. Παραθέτω λοιπόν τη δικιά μου στατιστική ετών, σχετικά με τους κινδύνους του δρόμου, είτε είσαι οδηγός αυτοκινήτου είτε είσαι οδηγός δίκυκλου.


Υπόμνημα βαθμού κινδύνου

$: ήταν ανάγκη να μου τύχει τώρα αυτό;

Καλύτερα προσπεράστε για να γίνει ο κίνδυνος παρελθόν.

$$: ω, μαλάκα, να δεις που θα την κάνει τη μαλακία!

Μη διανοηθείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του.

$$$: σου γαμώ το σπίτι προκαταβολικά!

Κρατείστε απόσταση και οπλιστείτε με ψυχραιμία, ετοιμότητα, καθώς και με ένα σκληρό αντικείμενο για παν ενδεχόμενο.

$$$$: ψόφα ρε πούστη!

Μη μπείτε στον πειρασμό να συμπεριφερθείτε όπως στα συγκρουόμενα του λούνα παρκ, όσο κι αν το τραβάει η ψυχή σας.

$$$$$: ωχ, μάνα μου, ο χάρος μεταμορφωμένος σε οδηγό!

Σταματείστε αμέσως το όχημά σας, κάντε ένα τσιγάρο μέχρι ο χάρος να απομακρυνθεί και συνεχίστε ύστερα την πορεία σας.


Παραδείγματα

Toyota Celica: Ευτυχώς δεν κυκλοφορούν πολλά πλέον. Αυτό είναι θετικό, τόσο για την αισθητική μας, όσο και για τη σωματική μας ακεραιότητα. Συνήθως οδηγούνται από λάτρεις σπορτίφ αυτοκινήτων που δεν έχουν όμως φράγκα να αγοράσουν κάτι ακριβότερο, οπότε αναγκαστικά αρκούνται σε αυτή την αηδία. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοχοι είναι σαρανταφεύγα πιπινολάγνοι που προκειμένου να τους κοιτάξει το γκομενάκι απέναντι είναι ικανοί ακόμα και να αγνοήσουν και να συνθλίψουν τη γιαγιά που διασχίζει το δρόμο κρατώντας από το χέρι το εφτάχρονο εγγονάκι της. ($$$)

Peugeot Ralley, ζαντωμένα Civic και Escort, Punto sporting κλπ: Το θέμα με τα αγαπητά παλικάρια που τα οδηγούν είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε στραβοτιμονιά, μόνο και μόνο επειδή μπάνισαν τον κολλητό στην απέναντι καφετέρια και πρέπει να σταματήσουν για πρόσφατα κουτσομπολιά. Εννοείται πως οποιοσδήποτε ελιγμός γίνεται χωρίς φλάς. Εξάλλου, ακόμα κι αν είχαν την καλή διάθεση να προειδοποιήσουν, τα φλασάκια δε φαίνονται από τους τόνους μανό που έχουν πάνω τους. ($$)

Smart και Toyota Yaris: Αν βρίσκεστε σε ένα δρόμο με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (όπως η Κηφισίας ή η Συγγρού) και πηγαίνετε με 35 χλμ, ενώ στις δύο άλλες λωρίδες τα οχήματα πηγαίνουν με 80 χλμ, να είστε σίγουρος ότι λίγα αυτοκίνητα μπροστά σας βρίσκεται μια ψόλα που οδηγάει ένα Yaris ή ένας αρχίδας που οδηγάει ένα Smart. Ενίοτε μιλάνε και στο κινητό χασκογελώντας, γεγονός που σας προτρέπει να τους ευχηθείτε να εμφανίσουν καρκίνο στο αυτί. ($$$$)

VW Golf: Δώστε βάση, γιατί δε μιλάμε για αστεία κατάσταση! Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μοντέλο του 80 ή για μοντέλο του 10. Όλα είναι εξίσου δολοφονικά, με εξαίρεση ίσως τα πρώτα-πρώτα που είχαν εκδοθεί (πολύ παλιά). Η γκάμα οδηγών που βρίσκεται μέσα περιλαμβάνει φιλοναζιστές κωλόγερους, ξιπασμένες πενηνταπεντάρες με τόνους μπότοξ, κάγκουρες που έχουν τελειώσει κολλέγια, κάγκουρες δυτικών προαστίων με τσουλάκια στη θέση του συνοδηγού και φυσικά ξεδοντιάρηδες λάτρεις του Ψάλτη και του σκυλάδικου. ($$$$$)

Υβριδικά Honda Civic και Toyota Prius: Ειδικά τα πρώτα έχουν μια μαγική ικανότητα. Μάλιστα, η ικανότητα αυτή επαναλαμβάνεται τόσο συχνά που έχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν πρόκειται για επιλογή του οδηγού, αλλά για κάποιο περίεργο σύστημα που είναι τοποθετημένο εκ κατασκευής στο αυτοκίνητο. Πηγαίνουν εκνευριστικά αργά και αν προσπαθήσεις να τα προσπεράσεις, κάνουν κατάλληλους ελιγμούς προκειμένου να σε εμποδίσουν να το κάνεις, ακόμα κι αν οι ελιγμοί αυτοί απειλούν τη ζωή σου. Μέχρι να ξεφύγεις από την κόλαση που σέρνουν στο πέρασμά τους, έχεις σιχτιρίσει τόσο πολύ, πού μόνο ειλικρινής εξομολόγηση στο Άγιο Όρος μπορεί να σε εξαγνίσει. Συνήθως οδηγούνται από προχωρημένης ηλικίας μαλακισμένους/μαλακισμένες που τις περισσότερες φορές είναι τόσο κοντοί/κοντές που νομίζεις πως το αυτοκίνητο κινείται μόνο του. ($$$$$)

Λευκά sedan: Δεν έχει σημασία η μάρκα και το μοντέλο. Έχει όμως το χρώμα. Μπορεί να είναι Mercedes 190E, Renault Megane ή Ford Focus. Αν βέβαια είναι γιαπωνέζικο, πχ. Mitsubishi Lancer, τότε ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Η πλήρης κορύφωση έρχεται στην περίπτωση του Nissan Almera! Δε θα πω περισσότερα, γιατί ήδη με πιάνει ρίγος από το φόβο μου! ($$$$$)

Audi: Γενικώς. Όσο πιο καγκούρικο, τόσο πιο απρόβλεπτο. Δε μπορείς να βάλεις ένα τετράπορτο Α4 στο ίδιο τσουβάλι με ένα πειραγμένο ΤΤ! ($)

6 σχόλια:

  1. Απολαυστικός Μέσκαλιν στις επάλξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GS1200 με τριβάλιτσο.
    Δεν χωράς, κάνε άκρη. Δεν. Χωράς. Κάνε. άκρη γαμώ το φελέκι.
    ΜΠΠΙΙΙΙΙΙΠ. "Πάμε!"
    "Δεν χωράω!"
    "Ναι κάτι φαντάστηκα..."

    Deliverας aka Ο Αθέατος Ninja
    Α τι ωραία που είναι εδώ, ήρεμη γειτονιά, πράσινο, μεγάλος δρο-οχριστόςκαιηπαναγίαόοοοοπααα
    ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!?

    Ουφ τουλάχιστον εδώ στην εξοχή είναι πιο -ΠΡΟΣΟΧΗ ROMA PIZZA ΑΜΑΝ ΚΟΦΤΟ ΔΕΞΙΑΑΑΑΑΑ!
    Που μπήκε ο ήρωας ρε μαλάκα!? Μιλάμε για άτομα που σίγουρα βγήκαν από τη μήτρα με τα πόδια και από τότε τους έχει μείνει κουσούρι το ανάποδα.

    Ταξί. ΟΛΑ.
    Όποτε είμαι δεξιά και βλέπω πεζό να σηκώνει χέρι βουτάω στα φρένα και ψάχνω διέξοδο. Τις προάλλες κάποιος κοίταξε το ρολόι του και πάνω στη σύγχιση πάρκαρα εσπευμένα μέσα σε κάτι EVEREST. Συνιστώ το hot-dog πάντως όσο περιμένετε την αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή αρχή για το νέο χρόνο(καλή χρονιά παιδιά!)

    Εμένα επειδή οι γνώσεις μου στα αυτοκίνητα περιορίζονται σε αυτά που πέρασαν από τα χέρια μου + το top gear, θα ήθελα να προσθέσω, γράφοντας λίγο πιο "περιγραφικά".

    1)"Οικογενειακό" "σπορ" : Άλφα, Μπέμπες και άλλα σεντάν τέτοιου τύπου που οδηγούνται από "ελαύθερους και ωραίους" μικρο-μεγαλο αστούς με mid-life crisis. Παρατηρούνται 2 επικίνδυνες συμπεριφορές:
    α)Είναι φορτωμένα με γυναίκα, παιδιά, σκυλιά, πεθερά, τάπερ με φαγητά, βαλίτσες, κλουβιά με πουλιά, τρέιλερ, φουσκωτές βάρκες 10ευρώ από τα τζάμπο και πηγαίνουν με 40 km/h τέρμα αριστερά μπλοκάροντας την αριστερή λωρίδα σε οποιοδήποτε δρόμο που οδηγεί σε εξοχική κατοικία, με ύφος "σε έχω γραμμένο".
    β)Κάνουν πατηλίκια και χάρους βραδυνές ώρες επιστρέφοντας μεθυσμένοι από ότι πιο low-life διασκέδαση (σκυλάδικο, κλαρίνα, στριπτιτζάδικο-κονσομασιόν). Συνοδηγός είναι εξίσου μεθυσμένος φίλος από στρατό/δουλειά/χωριό ή και 3ης διαλογής ανατολικοευρωπαΐα βίζιτα.

    -παρατήρηση αν μπεις ποτέ σε τέτοιο αμάξι: κανείς καθρέφτης δεν "βλέπει" πουθενά.

    2)Μπατσικό "off duty": Δεν βιάζεται να πάει κάπου αλλά θα κάνει ότι σφήνα μπορεί αγνοόντας όλα τα άλλα οχήματα. Γενικά ακολουθεί την αντικοινωνική συμπεριφορά του οδηγού του και ακόμα και αν πηγαίνει ανάποδα σε στενάκι-χωρίς προφανή λόγο- και σε κάνει να περιμένεις στη γωνία κανά 5λεπτο για να μπεις νόμιμα, θα σου ρίξει ένα ύφος "πάλι καλά που δε σε γράφω".

    -παραδόξως όταν όντως κάπου πάει (σειρήνες κτλ.) παρατηρείται μια σχετικά καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

    -Ζητάδες Δελτάδες κτλ. κάνουν τη συμπεριφόρά του απλού μπατσικού να μοιάζει με υπέργηρου οδηγού Ρολς που ανοίκει σε Δούκα στην αγγλική επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επειδη το πνεύμα των Χριστουγέννων δε με εχει αφήσει ακόμα, ΨΟΦΟ και στις επιπρόσθετες κατηγορίες, έτσι για να μας πάει καλά ο χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. D-Klein χαίρομαι που κάνεις την αυτοκριτική σου (όπως οφείλεις άλλωστε), αλλά μη το παίρνεις κατάκαρδα... Δε βλέπεις από το ποστ τι παλιογκρινιάρης είναι αυτός ο Μέσκαλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή