Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Είναι Πολύ Μπροστά ο Άνθρωπος...

Εν μέσω των ταραχών που βρίσκεται ο αραβικός κόσμος, ανακοινώθηκε χθες ότι θα λάβει χώρα στη Λιβυή, αντικυβερνητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, στις 17 Φλεβάρη, ημέρα επετείου των ταραχών της Ιταλικής Πρεσβείας (το 2006 είχαν επιτεθεί στην Ιταλική Πρεσβεία με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ). Ο αρχηγός Κανταϊφης αποφάσισε σαν ένας απλός πολίτης και λαϊκός άνθρωπος να συμμετάσχει κι αυτός(!!!) στις διαδηλώσεις εναντίον της υπάρχουσας κυβέρνησης και υπουργικού συμβουλίου!! Το οποίο ο ίδιος δίορισε φυσικά και ο ίδιος θα αλλάξει στις αρχές Μαρτίου!!! Ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτα, καθώς παράλληλα έβγαλε προϋπολογισμό 45 δις δολλάρια για δάνεια και ανάπτυξη προκειμένου να ανοίξουν ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, βιοτεχνίες, εστιατόρια μόνο για γυναίκες. Όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος να συμπληρώνει αιτήσεις για δάνεια, αυτοκίνητα, για σπίτια.. Ταυτόχρονα οι τιμές στα βασικά είδη ανάγκης όπως αλέυρι, ζάχαρι, ρύζι, μακαρόνια, καφές κλπ μειώθηκαν στο μισό. Ο κόσμος είναι χορτάτος. Όταν δε πεινάς, δε φωνάζεις. Άμα του βγει δε θα παίζεται ο άνθρωπος...

4 σχόλια:

  1. Έξω οι πράκτορες του Κι-λαϊ-ντάφι από τα blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cool!Μετα τις δισκοκριτικες,τις ανακοινωσεις συναυλιων και τις παρουσιασεις ντοκυμαντερ τωρα απο το blog ενημερωνομαστε και για εξελιξεις απο το εξωτερικο.Τι αλλο να ζητησει κανεις απο ενα blog? Ηδη αισθανομαι πιο ολοκληρομενος!Keep 'em coming ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Μπενγκάζι της Λιβύης για δεύτερη μέρα σήμερα, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σήμερα. Αναφορές για χρήση πραγματικών πυρών από την αστυνομία και τουλάχιστον 2 νεκρούς, ενώ στους 38 ανέρχονται οι τραυματίες. Οι διαδηλωτές αποκαλούν τη σημερινή, «Ημέρα Οργής»...

    Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της πόλης της Μπανγκάζι στη Λιβύη, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι. Σύντομα ωστόσο, οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά πολιτών με πλαστικές σφαίρες και χημικά αέρια. Υπάρχουν αναφορές για χρήση ακόμα και πραγματικών πυρών στην Μπενγκάζι.

    Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Τζάλα της Μπενγκάζι, Αμπντελκαρίμ Γκουμπάιλι, είπε ότι από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών τραυματίστηκαν 38 άτομα. Διευκρίνισε ότι όλα τα τραύματα ήταν ελαφρά και προκλήθηκαν από «διαπληκτισμούς μεταξύ διαδηλωτών που ήρθαν στα χέρια».

    Η σημερινή έχει ονομαστεί «Ημέρα Οργής». Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τους συγγενείς των 1.200 κρατουμένων που έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή της φυλακής Abu Slim, το 1996, και σύντομα το σώμα των διαδηλωτών ενισχύθηκε από εκατοντάδες άλλους πολίτες. Ο δικηγόρος Fathi Terbil που συνελήφθη από τις αρχές ήταν ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων.

    Οι κρατούμενοι της φυλακής Abu Slim είχαν εξεγερθεί τότε ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Οι εκατοντάδες που εκτελέστηκαν, ενταφιάστηκαν σε ομαδικό τάφο στην Τρίπολη της Λιβύης και οι οικογένειές τους έκτοτε ζητούν απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των δολοφόνων.

    Ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος εν τέλει, αλλά οι πολίτες παρέμειναν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του καθεστώτος. Μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν στην Μπενγκάζι. "

    Γη της επαγγελίας indeed...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τορα που ο κανδαιφης σας εκοπσε και το ινδερνετ να δο πως θα κατεβαζης τσοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή