Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Να Τελειώνουμε Με Την Πλατεία!

Οι εντολές ήταν σαφείς... Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει με κάθε τρόπο. Αυτό που πολλοί βλέπουμε να συμβαίνει χρόνια τώρα, έγινε ορατό και δια γυμνού οφθαλμού και στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που συνυπήρξαν ειρηνικά για 36 μέρες με τους αγανακτισμένους, στάθηκαν για μια άκομα μέρα συμπαραστάτες στον αγώνα που δίνουν οι διαδηλωτές.

Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών που πετούσαν πέτρες κατά διαδηλωτών, ψεκάζαν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αφορμή. Πιθανολογείται ότι ήταν αγανακτισμένοι προβοκάτορες που εισχώρησαν στις τάξεις των αστυνομικών για να δημιουργήσουν τα επεισόδια και να σπιλώσουν την άψογη εικόνα των δυνάμεων ασφαλείας...

Κάπου εκεί και μην έχοντας άλλη επιλογή και τρόπο να αμυνθούν απέναντι στη βρωμερή προβοκάτσια των διαδηλωτών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που εν τω μεταξύ είχαν περικυκλωσει την πλατεία και παραταχθεί στα γύρω στενά, επιδώθηκαν σε ακατάσχετη ρίψη χημικών και ξύλο στον κόσμο άνευ διακρίσεως - σε μεγάλους, παιδιά, γέρους και τους λοιπούς πολίτες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια με την παρουσία τους εκεί. Τόσο που κρίθηκε απαραίτητο οι αστυνομικές δυνάμεις να τους κυνηγήσουν μέχρι το Μοναστηράκι και από εκεί με νέες συντονισμένες επιθέσεις μέχρι και την πλατεία του Ψυρρή.

Κάπου εδώ να αποδωθούν και τα εύσημα στους αγανακτισμένους, που η στάση τους παραμένει αξιέπαινη και παρά την διαδραματιζόμενη επίδειξη ισχύος και τα όσα άλλα έγιναν, επιμένουν να επιστρέφουν στην πλατεία.

Είναι σαφές και ισχύει λοιπόν ότι μερικοί εκ του πλήθους κάνουν συνειδητές κινήσεις να σαμποτάρουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Πώς αλλιώς εξηγήται ότι επεισόδια σημειώθηκαν τη μέρα που κατατέθηκε το μεσοπρόθεσμο στη βουλή προς ψήφισμα...

3 σχόλια:

  1. Τους όρους "συνυπήρξαν ειρηνικά" και "συμπαραστάτες" θέλω να πιστεύω πως τους λες ειρωνικά.
    Με το που δόθηκε η ευκαιρία για επίθεση στους μπάτσους, ξεχύθηκαν εναντίον του κόσμου με κάθε τρόπο. Δε μπορώ να ξέρω στα σίγουρα αν η έναρξη της φάσης ήταν εντολή των ανώτερων ή προβοκάτσια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι οι μπάτσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
    Τα στρατόπεδα είναι δύο: από τη μια οι πολίτες που (ο καθένας για τον προσωπικό του λόγο) διαμαρτύρονται και από την άλλη οι πολιτικοί με τα μαντρόσκυλά τους.
    Δεν υπάρχει "καλός μπάτσος" και "κακός μπάτσος". Υπάρχει απλά "μπάτσος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ένα καθεστώς, είτε έχει κατακτήσει την εξουσία τελείως δημοκρατικά είτε τελείως αυταρχικά, φτάνει σε αυτό το σημείο, τότε έχει καταστρέψει την ύπαρξή του.

    Πολλοί άνθρωποι φωνάζουν "χούντα" ή "φασίστες" αυθόρμητα, κάποιοι λίγοι ρίχνουν τέτοια συνθήματα θέλοντας να δημιουργήσουν συνειρμούς. Δυστυχώς ακόμα και οι χούντες φροντίζουν ένα κομμάτι της κοινωνίας να το κρατούν ευχαριστημένο. Να το στηρίζουν και να στηρίζονται από αυτό.

    Όταν φτάνει στο σημείο ένα σύστημα να στηρίζεται μόνο στην αστυνομία και να επιτίθεται βίαια είτε οικονομικά είτε φυσικά σε όλη την κοινωνία, τότε δεν είναι χούντα, είναι αστυνομικό κράτος είναι βία. Η χούντα ασκούσε βία συστηματικά σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, φρόντιζε μέσω του φόβου και της καταστολής να κρατάει την κοινωνία "ειρηνική" για τα προσχήματα και απλόχερα βοηθούσε ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί εδώ δεν νοιάζονται ούτε για αυτό. Για αυτούς όλη η κοινωνία, από τον αναρχικό, τον άνεργο, το φοιτητή μέχρι τον παππούλη, τη μεσόκοπη κυρία και τον τύπο που κατεβαίνει με την ελληνική σημαία πρώτη φορά στη ζωή του, είναι το ίδιο εχθρική.

    Ούτε άμαθος είμαι σε συγκρούσεις ούτε σε βία και καταστολή. Μετά από την Τετάρτη για πρώτη φορά νιώθω ότι ζω σε καθεστώς μέσης ανατολής τύπου Συρίας ή Λιβύης και Αιγύπτου πριν τις εξεγέρσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοιχτή σχεδόν ποινικοποίηση των διαδηλώσεων.

    Όπως το ελληνικό κράτος επιλέγει ποιούς από τους υπάρχοντες νόμους θα ακολουθήσει, έτσι τώρα επιλέγει ποιοί νόμοι θα παριστάνει πως υπάρχουν και θα δρα ανάλογα.

    "Κάτσε σπίτι είναι επικίνδυνα. Θα σε δείρουν, θα σε τυφλώσουν, θα σε συλλάβουν, θα σου μείνουν κουσούρια για μια ζωή. Δεν αξίζει, κάτσε στη θέση σου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή