Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η Αξία του Αυγού

Το αυγό είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής θρεπτικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Αυτά που λένε οι διάφοροι καραγκιόζηδες σχετικά με τη χοληστερίνη είναι μαλακίες, γεγονός που αποδεικνύεται έρευνα με την έρευνα.
Τα αυγά λοιπόν, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D, βιταμίνη Α, καθώς και σίδηρο. Αν θες να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που περιέχουν αξιόλογα ποσά σιδήρου, μην ακούς τους παραπάνω καραγκιόζηδες που διαφημίζουν τα φασόλια και τις φακές. Είναι δυσκοίλιοι κοπρολάγνοι που προσπαθούν να βρουν ένα άλλοθι για τις μεγάλες ποσότητες οσπρίων που καταναλώνουν, μπας και μπορέσουν επιτέλους να πάνε με αξιώσεις και χαρά στο θρόνο του αποχωρητηρίου! Εσύ όμως, φίλε αναγνώστη, που ξέρεις από διατροφολογία, αλλά δυστυχώς τυχαίνει να σε έχει βγάλει η αναιμία b.l.r. (beyond local repair), κατανάλωσε αυγά (καθώς επίσης συκωτάκια και μαυροδάφνη) για να βρεις την υγειά σου!
Ως εκ τούτου, δε μπορώ να καταλάβω την punk αισθητική. Πάνε πολλά χρόνια (γύρω στα 15!) από τότε που μου κίνησε την περιέργεια αυτό το look του punk. Έβλεπα μοϊκανούς και απορούσα. Για να λύσω τις απορίες μου, ξεκίνησα να κάνω παρέα με ανθρώπους που, καθώς οι ίδιοι ισχυρίζονταν, ήξεραν τι πραγματικά σημαίνει punk. Ακόμα και τώρα όμως, οι απορίες κατακλύζουν το μυαλό μου κι εγώ ντρέπομαι να τις εκφράσω. Σήμερα όμως, κάτι με έχει πιάσει και αποφάσισα να μην τις πνίγω άλλο μέσα μου. Εξάλλου, όπως μου έχουν διδάξει οι άνθρωποι που ανέφερα παραπάνω, punk είναι να τα λες χύμα, χωρίς ντροπές και αναστολές. Ε, λοιπόν, θα τα πω!
Πώς τη φτιάχνετε, ρε παιδιά, τη μοϊκάνα; Μα είναι δυνατό να σηκώνεται κάγκελο τόσο μαλλί; Και μάλιστα να παραμένει άθικτο ακόμα και σε glorious pile-on τριάντα ατόμων σε hardcore συναυλία; Στην αρχή σκέφτηκα πως η όλη φάση είναι περούκα. Στο κέντρο δηλαδή, μια λωρίδα όρθιων μαλλιών και δεξιά-αριστερά από μια λωρίδα φαλάκρας. Βολικότατο gadget δηλαδή, που το φοράς το βράδυ πριν την τσάρκα στο Παράρτημα Εξαρχείων-Ματσάγγου και μόλις φτάσεις στο σπίτι αργά τη νύχτα, το βγάζεις και το πρωί είσαι έτοιμος για δουλειά. Αν το ξαναχρειαστείς το επόμενο βράδυ, δεν έχεις παρά να το λουστράρεις λιγάκι και είναι έτοιμο για μια ακόμα κλοπή παράστασης. Κάτι σαν το κράνος της μηχανής, δηλαδή. Στη συνέχεια όμως, μου αποκάλυψαν το αυγό! Και μάλιστα μου είπαν πως το άσπρο μέρος του αυγού χρησιμοποιείται για το στυλιζάρισμα. Εκεί τα πήρα στο κρανίο!
Πού είναι, ρε καριόληδες, όλοι οι κρόκοι; Μου τριγυρνάτε με το μαλλί όρθιο σε εκδηλώσεις περί αυτοοργάνωσης, αυτοδιαχείρισης, αυτοανάφλεξης και μου διατυμπανίζετε τα ούμπαλα με θεωρίες για αμεσοδημοκρατία, πρωτοβουλία και αυτοβουλία. Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να φτιάξει με τους κρόκους ένα ταψί αδιαμεσολάβητη ομελέτα με τυράκι και πιπεριές να φάει ο κοσμάκης! Για το εξωστρεφές άνοιγμα προς την κοινωνία, βρε αδερφέ!

17 σχόλια:

  1. Μεσκαλίν αγόρι μου, περνάς κρίση δυσκοιλιότητας και ξέμεινες από αυγά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνόντας με τον mezcalin, να προσθέσω ότι στο συγκεκριμένο θέμα πολλοί έχουν μπερδέψει την π..... με τη βούρτσα. Και μάλιστα κυριολεκτικά.

    Δύναται λοιπόν ο τίμιος πάνκης να έχει μια τάση μοϊκάνας μεν πχ :

    http://www.elle.com/var/ezflow_site/storage/images/sandbox/punk-hairstyles-then-and-now/12-joe-strummer/4117864-1-eng-US/12-JOE-STRUMMER.jpg

    Aλλά η μοϊκάνα δεν κάνει τον πανκ, far from it:

    http://www.sport.co.uk/public/b-David-Beckham-in-Buzz-Hawk-Haircut.jpg

    ή

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:yrMWplupmukcVM:http://i234.photobucket.com/albums/ee136/suwarnaadi/travisbarkerfannedmohawk.jpg&t=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To παραπάνω σχόλιο είναι δικό μου αλλά κατά λάθος βγήκε ως Ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Mescalin η κατάσταση σας είναι κρίσιμη αν δεν κάνετε κάτι ριζικό γρήγορα θα καταντήσετε σαν τον τύπο που έκανε έλεγχο στα αυγά στην γνωστή ταινία Clerks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Panta ixa aporeia, otan exis moikana or8ia, kimase sto plai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν αφτο με τη χολιστερινη δεν ισχυη τοτε τζαμπα ταχω βαλη με τις κοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην είσαι μαλάκας, punk είναι ότι σου πούνε ότι είναι. Απλά πράγματα.

    Το σημαντικό όμως είναι πως σκόνταψες πάνω σε μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα με την "μοϊκάνα περούκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτό το σημείο να παρατηρήσω πως αυτό το ποστ είναι το 9ο αποτέλεσμα του Google για "Η Αξία του Αυγού" και εμφανίζει το εξής απόσπασμα :

    "11 Δεκ. 2010 ... Η αξία του αυγού. Το αυγό είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής θρεπτικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Αυτά που λένε οι διάφοροι καραγκιόζηδες ..."

    Φανταστείτε το σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πάτε στη Μεσολογγίου να τα πείτε αυτά, να αποκτήσει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να έρθουν αυτοί εδώ, εγώ δεν κουνιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μετά μας αρέσει να ακούμε και το πανκ το παλιό το καλό με τις μοϊκάνες του και τα όλα του!..Αλλά την εξυπνάδα την έχεις στο τσεπάκι, ε μεσκαλινάκο??!..Σα δε ντρέπεσαι!..Κακομαθημένε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε έγκυρη πηγή, χαλάς το όνομα σου στην πιάτσα με τα πολλαπλά μποστς. Τι σκατά έγκυρη πηγή είσαι που δεν μπορεί ούτε ένα κλικ για να κράξει την κωλόγρια να κάνει αξιόπιστα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι,J μου,ένα λάθος έκανα,αλλά δεν είπα ότι είμαι τέλειος..Έγκυρη πηγή είμαι,όχι έγκυρο ρομπότ.
    Ανθρώποι είμαστε,μη με λοιδωρείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή